Şanlıurfalı "İthal Adayı" içine sindirmez

Şanlıurfalı "İthal Adayı" içine sindirmez
17 Nisan 2023 - 21:55
Herkesi ve her kesimi kucaklayan özelliğinin yanı sıra iletişim becerisiyle de sempati toplayan Emin Yetim, ithal adayların seçimden sonra memleketlerine uğurlanacağını söyledi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından bizzat rozeti takılarak siyasete adım atan ve Şanlıurfa’ya gelişinde mahşeri bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılanan Emin Yetim, adaylığının açıklandığı ilk saatlerden itibaren indiği sahadan ayrılmıyor. 
 
 Hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese ve her kesime dokunan, memleketinin sorunlarına hâkimiyetinin yanı sıra çözümünü de tek tek açıklayan Emin Yetim, “Biz hem sorunları biliyor, hem de çözümlerini cebimizde hazır taşıyoruz. Milletimiz yetki verdiğinde bu sorunların nasıl çözüldüğüne herkes tanık olacak” dedi.
 
 Bazı partilerin Şanlıurfalı olmayan ve “ithal” diye tabir edilen adaylara seçilecek sıralara yer vermesine de gönderme yapan Emin Yetim, “ Zafer Şanlıurfa’nın öz evlatlarının olacaktır. Çünkü, Şanlıurfalı ithal aday dayatmasına prim vermez. O yüzden ithal adaylar, seçimden sonra memleketlerine uğurlanacak, biz ise her daim burada olacağız” dedi.
 
 ÜLKEMİN GELECEĞİ İÇİN SİYASETE GİRDİM
 
Şanlıurfa’nın yetiştirdiği tanınmış bir iş adamı olan, Şanlıurfaspor Kulübü Başkanlığı ve verdiği hizmetlerle geniş bir taraftar kitlesinin sempatisini kazanan Emin Yetim, ülkenin geleceği adına sorumluluk almak için siyasete girdiğini belirterek, şunları söyledi:
 “Beni yakından tanıyanlar çok iyi bilirler ki; koltuk sevdam hiç olmadı. Öyle olsa kendi şirketimde son derece rahat bir koltuğum zaten vardı. Siyasete girmeyi de hiç düşünmüyordum ancak, Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in bir kadın olarak verdiği mücadeleyi hayranlıkla izlerken, onun yanında olayı vatanıma sorumluluk olarak kabul ettim. Benim ‘cesur yürek’ diye tanımladığım Genel Başkanımız bir kadın olarak bunca tehditleri, yıldırma çalışmalarını hiçe sayıp bu vatan ve millet için mücadele veriyorsa bize yakışan da onun yanında dimdik durmak olmalıdır.”
 
 ŞANLIURFA DÜNYANIN ANAVATANI
 
Şanlıurfa’nın ve tüm ilçelerinin bir değil birden fazla değerlere sahip olduğunu ve dünyanın anavatanı olarak tanındığını ancak, sorunlar yumağında boğuştuğunu anlatan Emin Yetim, “Bize yetki verildiğinde Şanlıurfa’nın nasıl şaha kalkacağına tüm dünya tanık olacak. Çünkü, bizim işimiz gücümüz ve gayemiz sadece hizmet olacak. Zira bu güzel memleketimiz şu anki durumunu hiç hak etmiyor” diye konuştu.
 
SORUMLULUK ALMAYANIN ŞİKÂYET HAKKI OLMAZ
 
Seçimden sonra hayat pahalılığının daha da artacağını, ekonominin daha da içinden çıkılmaz hal alacağını savunan Emin Yetim, şöyle devam etti:
 “Bunları bilmek için ekonomist olmaya da gerek yok. Görünen köy ortada. Dış borç yükü dağlar kadar. Genelde ve yerelde depremin ve sel felaketlerinin de etkisiyle insanlar acılarını yaşayamaz oldu. Evlatlarını, annelerini, babalarını toprağa verip barınma derdine düştüler. Daha cenazelerini bile teslim alamayanlar var. Seçim sonrasında bu acıların yanında sosyal sorunlar, hayat pahalılığı daha da ağırlaşacak. Bizleri bekleyen krizlerden şikâyet etmek istemiyorsak, bugün sorumluluk almak zorundayız. 
 
Ben bu sorumluluğu milletvekili adayı olarak aldım, tüm hemşerilerimi de mutlaka ama mutlaka sandığa giderek sorumluluk almalarını bekliyorum.”dedi.

Bu haber 400 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...