Şanlıurfalılar: Teravih namazına hasret kalmıştık

Ramazan ayının ilk teravih namazında camilere akın eden Şanlıurfalılar, yeniden toplu bir şekilde teravih namazını kılmanın mutluluğunu yaşadı.

Şanlıurfalılar: Teravih namazına hasret kalmıştık
02 Nisan 2022 - 14:31
Tüm dünyayı etkisi altına Coronavirus salgınından dolayı son 2 yıldır çeşitli kısıtlamalarla idrak edilen Ramazan ayı, bu sene coşkuyla ihya edilmeye başlandı.

Akşam namazının ardından çocuk-yaşlı, kadın- erkek demeden camilere akın eden Şanlıurfalılar, coşkuyla teravih namazı için saf bağladı.



Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da, Balıklıgöl Dergâh Camii'ne akın eden Şanlıurfalılar, teravihi camilerde kılmaya hasret kaldıklarını ifade etti.

Salgın nedeniyle 2 yıldır cemaatle teravih namazı kılamadıklarını ifade eden Şanlıurfalılar, duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

"Mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum"

Ramazan ayının Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını dileyen Muhammed Reşid, "Mübarek Ramazan ayından dolayı buraya geldik. Mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu ay vesilesiyle bütün hastalık ve savaşların sona ermesini diliyorum. Umuyorum ki Müslümanlar inşallah dinlerine dürüst bir şekilde dönüş yaparlar. Allah da bu vesileyle onlara güzel şeyler vesile eder. Tekrardan bu ayın Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum. Sizin de Ramazan ayınız mübarek olsun." dedi.

"Sanki yeniden namaza başlamış gibi hissettim"

Uzun bir aradan sonra yeniden teravih namazı kıldığı için hem hüzünlü hem de sevinçli olduğunu dile getiren Fatih Tunçkaşık, "Teravih namazlarını özlemiştik. Hep beraber omuz omuza olmayı özlemiştik. 2 yıl boyunca teravihi evde kıldık. Camilerde teravih namazı kılmayı özlediğimiz için 2 yılın sonunda camilere akın ettik. Elhamdülillah, hastalık bitti, etkisi azaldı inşallah. Hamd olsun, Allah'u Teâlâ bize bu günleri gösterdi. Uzun bir aradan sonra teravihi kılmak; sanki kendimi yeniden namaza başlamış gibi hissettim. Teravih kılmayı özlemiştik. Hem hüzünlü hem de sevinçliyim." diye konuştu.

"İki yıl hüzünlü bir Ramazan geçirdik"

Ailece teravih namazını kılmak için camiye geldiklerini ifade eden Bilal Salan, "Uzun bir aradan sonra çocuklarımızla birlikte Allah'ın evine geldik. Camiler, Allah'ın birer mescitleridir. Teravihi idrak etmek için ailece camiye geldik. 2 yıl hüzünlü bir Ramazan geçirdik. Camilerde toplanma olmadı. Toplu bir şekilde cuma ve teravih namazı kılınmadı. Rabbimize şükürler olsun ki yine Müslümanlarla omuz omuza bir arada teravih kıldık. Teravih namazını Dergâh Camii'nde kıldık. Rabbim böyle geceleri ve günleri bir arada ibadet etmeyi nasip etsin." şeklinde konuştu.

"Camilerimize hasret kalmıştık"

Salgın nedeniyle teravih namazı kılınmadığı için cemaatin camilere hasret kaldığını belirten Mehmet Fatih Ebe, "Elhamdülillah, şükür İslam âlemi olarak mübarek Ramazan ayına ulaştık. 2 yıldır camilere hasret kalmıştık. İki yılın ardından sonra Diyanet'in teravih namazlarının camilerde kılınmasını açıklamasıyla cemaate, camilerimize ve namazlarımıza kavuştuk. Tüm İslam âleminin Ramazan ayını kutluyorum, hayırlara vesile olsun inşallah. Camilerimize hasret kalmıştık. Uzun bir sürenin ardından teravih kılmak; çok manevi bir duygudur. Teravihe hasret kalan cemaat, camiye kavuştu." ifadelerini kullandı.

"Teravih kıldık diye kalbimiz neredeyse yerinden çıkacaktı"

Cemaatin teravih namazı için camilere akın ettiğini vurgulayan Mustafa Akkafa, "Cemaat teravih namazı için camilere koştu. Halk özlemle camilere akın etti. Cemaat, teravihe kavuştu diye yüzleri gülüyor. Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Gülerek, mutlu bir şekilde ve coşkuyla teravihi kıldık. Teravih namazının nasıl bittiğini bilmedik, keşke biraz daha sürseydi. Teravih kıldık diye kalbimiz neredeyse yerinden çıkacaktı. Aşkımıza kavuştuk." diye konuştu.

"Teravihi yeniden kılmak iyi oldu"

İki yıldır salgın nedeniyle camilerde teravih kılınmadığını ifade eden Bahri Geyik, "Hastalık vardı diye iki yıldır teravih kılamadık. Maşallah, artık kılabiliyoruz. Hepimiz gelip teravihimizi kıldık. Bütün Müslümanlara hayırlı olsun. Oruçta tutacağız. Teravihi yeniden kılmak iyi oldu. Huzurlu olduk. Allah daha iyi etsin. Bütün Müslümanlara hayırlı olsun. Bu hastalık kalksın inşallah." şeklinde konuştu.

"Oruç tutmayı çok seviyorum"

Teravih namazı kılarken duygulandığını ifade eden Ali Taha Kaysı, "Teravihi kılmak çok güzeldi. Allah'a inancımın arttığını hissettim. Oruç tutmayı çok seviyorum. Yine oruç tutacağız diye mutluyum. Teravih kılırken çok duygulandım." dedi.

"Yeniden teravihe ve Ramazan ayına kavuştuk"

Teravih namazını coşkuyla ve mutlulukla kıldığını belirten Mehmet Akif Kaysı, "Yeniden teravihe ve Ramazan ayına kavuştuk. Oruç tutmaya başlayacağız inşallah. Yeniden teravih kılmak çok güzel bir duygudur. Teravih namazını coşkuyla ve mutlu bir şekilde kıldık." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haber 784 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti