Şanlıurfalıların Vali Ayhan'dan beklentileri neler?

Şanlıurfalılar, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Şanlıurfa Valiliğine atanan Salih Ayhan'dan kentteki sorunları bir an önce çözmesini bekliyor.

Şanlıurfalıların Vali Ayhan'dan beklentileri neler?
28 Mayıs 2022 - 13:56
12 Mayıs 2022 tarihli ve 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararları ile Sivas Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Valisi olarak atandı.

Şanlıurfalılar, 20 Mayıs 2022 tarihinde göreve başlayan Vali Ayhan ile ilgili beklentilerini İLKHA'ya paylaştı.



Şanlıurfa'nın işsizlik, uyuşturucu, trafik, başıboş hayvanlar, çarpık kentleşme, çöp kokusu, elektrik kesintileri gibi sorunları olduğunu belirten Şanlıurfalılar, sorunlarının bir an önce çözüme kavuşmasını bekliyor.

"En baştaki sorun işsizlik olduğundan dolayı diğer sorunlar art arda geliyor"

Şanlıurfa'daki en büyük sorununun işsizlik sorunu olduğunu ifade eden İzzettin Saraylı, "Şanlıurfa'da birinci sorunumuz işsizliktir. Bu sorunun ardından stokçuluk yani fırsatçılık geliyor. En baştaki sorun işsizlik olduğundan dolayı diğer sorunlar art arda geliyor. Önce bir fahiş fiyatlara el atılmalıdır. Marketlerde stokçuluk var. 500-600 lira olan ev kiraları şu an 2 bin 500 lira oldu. Asgari ücretin yarısından fazlası kiraya gidiyor. Asgari ücret yükseldi; ama çalışanın elinde hiçbir şey kalmıyor. Ev geçindirememe sorunu var. Sokak hayvanlarının haddi var hesabı yok. Nereye bakarsan başıboş köpekler var. Vali'miz ve Belediye Başkanı'mız bu soruna bir el atarsa iyi olur. Çocuklarımız akşamları başıboş köpekler yüzünden dışarı çıkamıyor. Urfa'nın diğer bir sorunu da elektrik sorunudur. Urfa'nın yanı başında baraj olmasına rağmen elektrik sorunu olması doğal değildir. Birde yollarımızın dar ve otopark sorunumuz var." şeklinde konuştu.

"Şanlıurfa'nın sorunları ile ilgili Vali'miz çok şey yapabilir"

Şanlıurfa'nın sorunları için Vali Salih Ayhan'a seslenen Fuat Geyik, "Urfa'nın ve ilçelerinin çok sorunları var. Barajlarımız yarıda kalmış, köy yollarımız düzgün değil. Barajların bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Çiftçilere destek olunmalıdır. İşsizlik sorunumuz var. Gençlerimizin çoğu işsizdir. Elektrik sorunumuz çok büyüktür. Köylerde elektrik ve su sorunumuz var. Elektrik kesintilerinden dolayı evdeki beyaz eşya ve elektronik eşyalar bozuluyor. Arazilerimiz susuzdur, yollarımız düzgün değildir, alt yapımız ise hiç yoktur. Gençlerimiz işsizlikten dolayı intihar gibi yanlış yola sapıyorlar. Şanlıurfa'nın sorunları ile ilgili Vali'miz çok şey yapabilir. Bir ilin yönetimi valinin elindedir.  Vali; çiftçinin sorununa,  elektrik sorununa, yol sorununa bakabilir. İntihara sürüklenen gençlerin halini de sorabilir." diye konuştu.

"Şanlıurfa'da sorun çok"

Şanlıurfa'daki sağlık sorunlarını yeni gelen valiye ileten Hasan Yaşar, "Ben akciğer hastayım.  Hastalığımın tedavisi için neden Gaziantep'e gideyim.  Şanlıurfa koskoca büyükşehirdir. Ben özel arabamla Gaziantep'e giderek pet filmi çektim. Neden Urfa'da pet filmi çekilmiyor. Bana Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında (OSM) ilaç verdiler. 3 ayım bitti. Işın tedavisi göreceğim; ama Urfa'da sağlam bir makine yok. Ufak bir işimiz için Gaziantep'e gitmemiz mi gerekiyor. Şanlıurfa'da sorun çok. İnşallah bu yeni gelen vali bu sorunları ele alır. Akabe Mahallesi'nde oturuyorum. Durakta bekledim. 8 tane halk otobüsü durağa geldikten sonra bir tane belediye otobüsü geldi. Yeni Vali'mizin bu sorunları çözmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yenice Mahallesi'nde çöp kokusu sorunumuz var"

Eyyübiye ilçesindeki çöp sorununa dikkat çeken Kübra Modanlı, "Şanlıurfa'nın en büyük sorunlarından biri Eyyübiye ilçesinde yaşanıyor. Yenice Mahallesi'nde çöp kokusu sorunumuz var. Çok rahatsız oluyoruz ve pencerelerimizi bile açamıyoruz. Öncellikle yeni Vali'nin bu soruna bir çare bulmasını istiyoruz. Oradaki insanlar çok fazla rahatsız oluyor. Sivrisinekler çok fazla, yollarımız baya kötü. Sokak hayvanları ile ilgili barınaklarımız var; ama yetmiyor. Daha fazla barınak yapılmasını istiyoruz. Üniversite mezunu olmama rağmen iş bulamıyorum.  Kuaföre çırak olarak çağırıyorlar. Haftalık 200 lira veriyorlar ama yetmiyor. Yol parası 4-5 lira olmuş. Yol parası bulamadığımız zamanlar bile oluyor. Geçim şartları zor olmuş."  dedi.

"Şanlıurfa'da uyuşturucu kullanımı sorunu da var"

Şanlıurfa'da sorunları önlemek için denetlemelerin gerekli olduğunu ifade eden Cemal Bozkurt, "Milletimiz için hangisi hayırlıysa o gelsin. Halkımız için çalışan biri lazım. Şanlıurfa'da trafik alt üst olmuş. Yeni Vali'nin bu soruna bir el atması gerekiyor.  Urfa'nın sorunları bitmez.  Marketlerdeki fiyat farklılıklarını önlemek amacıyla denetleme yapılmalıdır. Belediye zabıtaları hiç çarşıda gözükmüyor.  Şanlıurfa'da uyuşturucu kullanımı sorunu da var." diye konuştu.

"Şanlıurfa'da kenar mahallelerde uyuşturucu kullanımı ve hırsızlık olayları yaşanıyor"

Şanlıurfa'ya atanan Vali Salih Ayhan'ı tebrik eden Ethem Çalışkan, "Şanlıurfa'da kenar mahallelerde uyuşturucu kullanımı ve hırsızlık olayları yaşanıyor. Daha önceki Sayın Vali'miz ile bu sorunlarla uğraştı; ama maalesef çözüm olamadı. Öncelikle Vali'mizden uyuşturucu ile ilgili emniyet teşkilatını bir daha harekete geçirmesini istiyoruz. Kenar mahallelerde soyulmayan yer kalmamış. Her yerde uyuşturucu kullanılıyor. Parklar ve meskûn mahallelerde emniyetin daha sıkı çalışmasını istiyoruz. Kentimizde çarpık kentleşme var. Yapılması planlanan projeler hayata geçmedi. Bu projelerin bir an önce faaliyete geçmesini istiyoruz. İnşallah bu sorunu çözmek Vali'mize kısmet olur. Vali'mize çalışmalarında başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

"Eski valinin gitmesine çok üzüldüm"

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in merkeze alınmasına üzüldüğünü vurgulayan Sabri Altundağ, "Yeni gelen Vali'yi tanımıyoruz, baş tacıdır, memleketimize hoş gelmiştir;  ama eski Vali'nin gitmesine çok üzüldüm, çok yazık oldu.  Urfa'ya çok büyük hizmetleri oldu.  Çok babacan bir valiydi, herkesin derdine koşuyordu. Bundan birkaç ay önce suda boğulma olayı olmuştu. Bizzat bu olayı kendisi takip etti. Taziyelere gidiyordu. Gelen Vali'miz de inşallah Urfa'mız için yararlı olur. Urfa'nın çok soruları var. Hangisini söyleyeyim?  Şu anda en büyük sorun Abide Kavşağı'ndaki trafik sorunuydu. Bu sorun şu anda çözülüyor. Teknoloji ilerledikçe bütün insanlarda dertler de çoğalıyor. Televizyon ve internet yüzünden insanlar intihara sürükleniyor." ifadelerini kullandı.

"Urfa'da işsizlik sorunu var"

Urfa'da iş olmadığından dolayı insanların mevsimlik tarım işçisi olarak Batı illerine gittiğini belirten İsmail Alkan, "Kim gelirse gelsin Urfa'yı değiştirmek biraz zordur. Karaköprü ilçesine bakım yapılıyor ama Eyyübiye ilçesine hiç bakmıyorlar. Urfa'da işsizlik sorunu var. İşte çalışan işçilerinde hakkını vermiyorlar. Urfa'da iş olmadığından dolayı mevsimlik işçi olarak çalışıyorum. Mevsimlik işçilerin yüzde 80'ni Urfalıdır."  dedi.

Fidan Urmaz ise yaptığı açıklamada, "Gençlerimiz için daha çok çalışmalarını ve onlara iş bulmalarını istiyoruz. Çocuklarımıza süt alacak paramız bile yok. İş arıyoruz ama hepsi torpil istiyor. " ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haber 517 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması