Şehir Hastanesi'nin açılışı neden gecikiyor!

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin 2026 başında açılacağını açıklarken, Vali Hasan Şıldak ise hastanenin ancak 2026 Temmuz ayında hasta kabulüne başlayacağını duyurdu.

Şehir Hastanesi'nin açılışı neden gecikiyor!
03 Temmuz 2025 - 14:17
Şanlıurfa’da uzun süredir tamamlanması beklenen şehir hastanesinin açılış tarihi konusunda yetkililerden çelişkili açıklamalar geldi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 19 Aralık 2024’te yaptığı açıklamada, hastanenin yüzde 80’e yakın bir tamamlanma oranına ulaştığını, 2025 sonu itibarıyla bitirilerek 2026 yılının başından itibaren hizmet vermeye başlayacağını ifade etmişti.

Ancak Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçtiğimiz günlerde katıldığı güvenlik ve asayiş toplantısında şehir hastanesinin yüzde 80 tamamlandığını,  hasta kabulüne ancak 2026 yılının Temmuz ayında başlanacağını açıkladı. Bu farklı tarihler, vatandaşlar arasında kafa karışıklığına yol açtı.

Şehir hastanesinin yaklaşık 10 yıldır “bugün yarın” denilerek yapılacağı söylenirken, halen tam anlamıyla tamamlanamamış olması, sağlık altyapısının yetersizliği nedeniyle Şanlıurfalıların sağlık hizmetlerine erişiminde sorunlar yaşanmasına sebep oluyor. Özellikle bazı hastalıkların tedavisi için çevre illere gitmek zorunda kalan vatandaşlar, açılışın bir an önce gerçekleştirilmesini ve personel ihtiyacının hızla karşılanmasını talep ediyor.

Vatandaşlar, sağlık alanındaki bu gecikmenin mağduriyetlere yol açtığını belirterek, yetkililerden net ve ortak bir açıklama bekliyor. Şehir hastanesinin tamamlanması ve hizmete açılması, bölgedeki sağlık sorunlarının çözümü için büyük önem taşıyor.

www.siverekgenclik.com

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te YKS Öğrencilerine Kitap Desteği
Siverek'te YKS Öğrencilerine Kitap Desteği
Başkan Bucak'tan özel buluşma
Başkan Bucak'tan özel buluşma