Selim Pınar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Selim Pınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Başak, mahallelerinde kentsel dönüşüm başlamadığından dolayı yıllardır mağdur olduklarını ifade etti.

09 Eylül 2021 - 12:17
Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 yılında riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüme alınan Selim Pınar Mahallesi'nde aradan geçen 8 yıla rağmen kentsel dönüşüm çalışmaları başlamadı.

Selim Pınar Mahallesi ve Siverek Kalesi çevresi, Siverek Belediyesi'nin Çevre Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü'ne yaptığı başvuru neticesinde 6300 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkındaki kanunun 2. maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 24.06.2013 tarihinde kararlaştırılmıştı.

Kentsel dönüşüm planı ile köhne bir köy görümünde olan mahalle modern bir görünüme kavuşması planlanıyordu.

Selim Pınar Mahalle Muhtarı Mustafa Başak, kentsel dönüşüm başlamadığından dolayı mağdur olduklarını belirterek, "2010-2011 yılından sonra Selim Pınar Mahallesi kentsel dönüşüme alındı. 2011 yılından beri mahalle sakinlerinin hepsi mağdurdur. Bir ev yapamıyoruz, evimiz yıkılırsa yerine yenisini yapamıyoruz. Çocuklarını evlendiren arkadaşlarımız, ev yapmak istiyor ama belediye yapılmasına izin verilmiyor. Bir taş ve briket getiren kişiye ceza yazılıyor. Ev yaptırmak istediğimiz zaman mahallemiz kentsel dönüşüme alındığından dolayı izin verilmiyor. Sokaklarımızın hepsi çukur olmuş ama kentsel dönüşümden dolayı yollarımız yapılmıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı, bir ara Şanlıurfa'ya geldiği zaman Selim Pınar Mahallesi'nin kentsel dönüşüme alındığını söylemesine rağmen bir gelişme olmadı. Mahallemizde bir an önce kentsel dönüşüm planının uygulanmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı." (İLKHA)

 
Bu haber 1671 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı