Şenateş'den engelli vatandaşlara duyuru

Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş, süreli engeli raporları, ram raporları (rehberlik ve araştırma merkezi ) ilaç raporlarının 31.06.2024 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

 Şenateş'den engelli vatandaşlara duyuru
13 Aralık 2023 - 19:48
2020 yılında başlayan Pandemi döneminde engelli ve engellisi olan ailelerin hastanelere gitmemeleri için uzatılan engelli raporları ve raporlu ilaçların süreleri 30.06.2024 tarihine kadar uzatıldı.

Aile Bakanlığından yapılan açıklamada, "Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında salgın sürecinin başlangıcından itibaren bakanlığımızca çeşitli tedbirler alınmış olup sağlık raporlarına ilişkin nihai olarak da 01,01.2020 tarihinden sonra sona ermiş ve yenilenmemiş tüm süreli raporların 31.12.2023 tarihine kadar geçerli kabul edilmeye devam edilmişti.

Gelinen noktada yenilenmemiş ve ya yenilenmesi gereken rapor sayılarının halen ciddi olarak fazla olduğu sonucu gözlemlenmiş olup rapor yenilenme taleplerine bağlı olarak sağlık hizmet sunucularından yaşanan yoğunluğun azaltılması ve mevsim koşularına bağlı olarak artan sağlık talebinin karşılanmasının öncelenmesini raporlara ilişkin tedbirlerin aşağıdaki şekilde uygulanmaya devam olunması uygun görülmüştür.

Geçerlilik süresi 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş ve ya sona erecek süreli raporu bulunan ve yeniden engelli raporunu düzenlememiş olan ailelerimizin raporlarını 30.06.2024 tarihine kadar geçerli kabul devam edilecektir.

Usulüne uygun olarak yapılan her türlü ilk rapor, rapor yenileme ve yasal süresi içinde yapılan raporlar...
Maluliyet Tespiti Vergi indirimi nedenleri ile kurumların sevki ile talep edilen kontrol muayenesi uygulanacağı değerlendirilmiştir.

30.06.2024 tarihinden sonraki süreçte mağduriyet oluşmaması ve sağlık hizmeti sunucularında raporların yenilenmesine bağlı yoğunluğa sebep verilmemesi için sağlık raporuna bağlı hak ve hizmetlerden yararlananlara hak ve hizmet sağlayıcı kurumlar tarafından .30.06.2024 Bu tarihe kadar Raporlarını yeniletmeleri gerekmektedir." denildi.

Siverek Engelliler Dernek Başkanı Feridun  Şenateş yaptığı yazılı açıklamada, "Engelli ve engellisi olan ailelerimizin raporlarına dikkat etmeleri gerekir. Bakanlığımızın yaptığı ve yapacağı açıklamaları dikkate almaları gerekir. Ayrıca hasta olan ailelerimizin Pandemi nedeni ile son geçerlilik tarihi 31.12.2023 olan ilaç raporlarının geçerlilik tarihinde 30.06.2024 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu tarihe kadar ilaç  raporları olan hastalarımız 30.06.2024 tarihine kadar faydalanabilecekler." dedi.

www.siverekgenclik.com


 
Bu haber 589 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti