Seramik kursu 7'den 70'e herkesin ilgisini çekiyor

Siverek Belediyesi tarafından açılan ücretsiz seramik kursu, 7'den 70'e herkesin ilgisini çekiyor.

Seramik kursu 7'den 70'e herkesin ilgisini çekiyor
16 Aralık 2023 - 10:44
Kültür Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi İşbirliğiyle belediye bünyesinde bulunan Kale Boğazı Caddesinde hizmet veren destek merkezinde seramik kursu açıldı.

Açılan seramik kursuna kayıt yaptıran gençler ile meslek sahipleri elleriyle kendi sanatını oluşturarak el becerilerini geliştiriyorlar.

Özellikle kursta eğitim gören kursiyerler sonrasında işyeri açmak, yeteneklerini keşfetmek, özellikle gençlerin ise okul sonrası yeteneklerini sergilemek adına üniversitelerde kurstaki aldığı eğitimle beraber bölümleri okuyarak öğretmen olmasına da katkı sunuyor.

Kısa bir süre önce açılan Seramik kursuna ilginin arttığını belirten Kültür Müdürü Kasım Hatipoğlu şunları kaydetti: “Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak'ın talimatları doğrultusunda yaklaşık dört yıldır devam eden seramik kursumuz iki hafta önce açılarak hizmet vermeye başladı. Şuan seramik kursumuz haftanın beş günü değişik yaş gruplarına özellikle gençlerimiz bunların içerisinde yine meslek yetkilisi olan doktor, hemşire, mühendis ve vatandaşlarımız hep birlikte buraya gelerek Halk Eğitimi merkezi tarafından görevlendirilen öğretmenlerimizin eğitim vermesiyle seramik kursunda kendini geliştirme imkânı buluyorlar, seramik kursumuz yeni sezonda yaklaşık 2 hafta önce faaliyetlerine başladı şuan 25 kursiyerimiz mevcut kursiyerlerimiz haftanın belirli günlerinde kursa katılarak faaliyetlerini yürütmektedir. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın belediyemize bağlı hem kadın kültür merkezlerimize hem de kültür merkezlerimize kayıt yaptırarak farklı kurslardan da faydalanmaları için davet ediyoruz'' dedi.

Kursta aldığı eğitimlerle kendini geliştirme fırsatı yakalayan kursiyerler Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

 
Bu haber 440 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti