Simya Koleji kardeş okul projesini hayata geçirdi

Siverek Simya Koleji “Kardeş Okul Projesini” hayata geçirdi. Kırsal alan okul öğrencileri şehir merkezine gelerek kardeş okul etkinliğine katıldı.

Simya Koleji kardeş okul projesini hayata geçirdi
20 Kasım 2018 - 15:30

Bu yıl eğitim öğretime başlayan Siverek Simya Koleji ilçede eğitim alanında çeşitli etkinliklere imza atıyor. İlçedeki eğitime katkı sunmak amacıyla çalışmalara başlayan Simya Koleji, bu kapsamında ilçeye 60 km. uzaklıkta bulunan Akyurt Mezrası İlkokulu ile kardeş okul oldu.

Simya Koleji ilkokul kademesi Koordinatörü, sınıf öğretmeni İdris Kos, başlatılan proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında şunları kaydetti: "İlçe merkezine 60 km. mesafede olan Söylemez Köyü, Akyurt Mezrası İlkokulunu gidip öğrencileri Simya Koleji servisiyle Simya Kolejine getirdik. Simya İlkokulu öğrencileri Akyurt İlkokulu öğrencilerini çok sıcak duygularla karşıladılar. Birlikte oyunlar oynayıp, yemek yedikten sonra misafir öğrencilere okul gezdirdik. .Robotik Kodlama Atölyesi ve Görsel Sanatlar Atölyesi gezdirilerek öğrenciler tarafından inceleme yapılması sağlandı. Okulumuz bünyesinde bulunan çocuk üniversitesi oyun odalarımızda çocukların birlikte iyi ve faydalı zaman geçirmeleri sağlandı. Sinema etkinliği yapılarak; filim(animasyon) izlendi. Mektup arkadaşlığı için öğrencilerin partner seçimi yapıldı.(Her öğrenci seçtiği diğer okul öğrencisi ile mektuplaşarak iletişimi sürdürebilmesi için karşılıklı isimler ve adresler yazıldı.) Misafir köy öğrencileri için daha önceden Simya Koleji öğrencileri ve öğretmenleri tarafından toplanan (kırtasiye-giyim malzemesi) hediye paketleri takdim edildi”

Simya Koleji tarafından yapılan açıklamada projenin amacının, köy öğrencileri ve şehir merkezi öğrencileri arasında; hoşgörü, dayanışma, sevgi, saygı gibi değerlerin pekiştirerek eğitim sürecinden keyif almalarını sağlamak olarak açıklandı.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 4851 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem