Sınıf öğretmeninden "tesettür" düşmanlığı

Sınıf öğretmeni olduğu iddia edilen kadın öğretmenin, öğrencilerine ders anlatırken halkın inanç ve değerleriyle alay etmesi tepkilere neden oldu.

01 Kasım 2021 - 12:58
Sosyal medyada ne zaman, nerede ve kimin tarafından paylaşıldığı henüz belirlenemeyen görüntülerde sınıf öğretmeni olduğu iddia kadın öğretmenin Allah'ın emri olan tesettürü kötülemek amacıyla tesettürü bürünerek öğrencilerine, "Benim neremi görüyorsunuz? Dudaklarımı ve saçlarımı görebiliyor musunuz? Sadece gözümü görebiliyorsunuz? Hatta Osmanlı zamanında gözün önünde 'peçete', 'bez' olurdu, gözünü de göremezdiniz." diyerek tesettürü kötülediği görülüyor.

Yine aynı öğretmenin öğrencilerinin karşısına yarı çıplak bir vaziyette çıkarak, "Eldivenlerim var, kısa eteğim var, şapkam var, çantam var, gömleğim var, ayakkabılarım var. Şık mıyım şimdi? Peki, istediğim gibi giyinebiliyor muyum? " dedi.

Sosyal medyaya yayınlanan görüntülere tepki gösteren sosyal medya kullanıcıları, "Çocuklarımızı din düşmanı öğretmene teslim etmişiz. Milli Eğitim Bakanlığı bu öğretmeni görevden uzaklaştırmalıdır." diyerek duruma tepki gösterdi.

"Milletimizin inancını, değerlerini ve tercihlerini aşağılayan bu zihniyeti lanetliyorum"


Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı  Ali Yalçın 
 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medyada paylaşılan görüntülerle ilgili yaptığı açıklamada, "Milletimizin inancını, değerlerini ve tercihlerini aşağılayan bu zihniyeti lanetliyorum. Medeni olmayı, çağı yakalamayı kılık kıyafete indirgeyen, elitizm şovu yapan bu rezilliğe yetkililer kayıtsız kalmamalı, hiç kimse milletimizin aşağılanmasına müsade etmemelidir." denildi.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 1133 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x