Siverek Barosu'ndan ölüm yolu ile ilgili açıklama

Siverek Barosu Temsilciliği Siverek- Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda yaşanan ölümlü trafik kazalarına dikkat çekerek, kara yolunda gerekli tedbirler alınmaması durumunda yetkililer hakkında suç duyurusunda bulanacaklarını ifade etti.

Siverek Barosu'ndan ölüm yolu ile ilgili açıklama
20 Ocak 2024 - 12:26
Siverek'in kanayan yaralarından biri olan şehir merkezinden geçen Siverek- Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolu ölümlü kazalara neden oluyor.

Karayolunun şehrin merkezinden geçmesinden dolayı Tır, iş makinesi ve yolcu otobüsü gibi ağır tonajlı araçların geçtiği karayolunda gerekli önlemlerin alınmaması kazalara davetiye çıkarıyor.

Uzun yıllar önce hazırlanan çevre yolu projesinin hayata geçirilmemesi ve kara yolunda yaşanan ölümlü kazalar ile ilgili yetkililerin duyarsızlığı vatandaşları isyan ettirdi.

Son olarak Şirinkuyu kavşağında tırın çarptığı otomobildeki bir çocuğun ölmesi ve 2'si çocuk 4 kişinin ağır şekilde yaralanması bardağı taşıran son damla oldu.

Halk arasında "ölüm yolu" olarak adlandırılan Siverek- Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda gerekli tedbirlerin alınması için Siverek Barosu Temsilcisi Cihan Polatoğlu, bir açıklama yayımladı.

"Çocuklarımız bu kavşağı kullandığı her gün ölüm riski ile karşı karşıya kalmaktadır"

Şirinkuyu kavşağını kullananların her gün ölümle burun buruna geldiği ifade edilen açıklamada, "İlçemiz Şirinkuyu Mahallesi'nde bulunan kavşakta uzun yıllardır çok sayıda trafik kazası gerçekleşmektedir. Gerçekleşen bu trafik kazalarında her yıl onlarca kişi yaralanmakta ya da yaşamını yitirmektedir. Dün de bahsi geçen ölüm kavşağında bir trafik kazası gerçekleşmiş ve maalesef bir vatandaşımız bu kazada hayatını kaybetmiş, birçok vatandaşımız ise yaralanmıştır. Artık adına 'ölüm kavşağı' dediğimiz bu kavşak birden fazla okulumuzun bulunduğu bir bölgede olması sebebiyle her gün yüzlerce öğrencimiz tarafından kullanılmaktadır. Çocuklarımız bu kavşağı kullandığı her gün ölüm riski ile karşı karşıya kalmaktadır. İlgili yol güzergâhında gerek üst geçit yapımı gerekse gerekli diğer tedbirlerin alınması için gerekli girişimlerde bulunup başvurularda bulunacağımızı Siverek kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz." ifadeleri kullanıldı.

"Çevre yolu projesi bir an önce hayata geçirilmeli"
 
Sorunun kronikleşerek kangrene dönüştüğü belirtilen açıklamada, "Siverek'in yok yere vereceği bir can daha yoktur. Siverek'in kanayan yarası haline gelen bu tür kazaların kangrene dönüşmemesi için ivedilikle hazırlanan çevre yolu projesinin bir an önce uygulanma projesine dönüşmesi için öncelikle imar kanununun 18. maddesinin uygulanmasını, bahsi geçen ölüm kavşağında araçlar için alt geçit yapılmasını, yayalar için ivedik ile üst geçit yapılmasını talep ediyoruz." denildi.

"Suç duyurusunda bulunacağız"

Kara yolunda gerekli tedbirler alınmaması durumunda yetkililer hakkında suç duyurusunda bulanacakları vurgulanan açıklamada, "Yetkili ve sorumlulara tekrar tekrar yaşam hakkının en temel hak olduğunu, başka hiçbir hakkın yaşam hakkının üzerinde olmadığını;  üst geçit ve gerekli imar uygulamasını dahi yapacak vizyona sahip olmayan yetkilerle ilgili olarak görevi ihmalden taksirle yaralama ve taksirle öldürmeden suç duyurusunda bulunacağımızı hatırlatırız. Elim kazada yaşamını yitiren hemşerimizin yakınlarına ve Siverek'e başsağlığı yararlarımıza acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

GAPGündemi

Bu haber 559 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti