Siverek Belediye Başkan Aday Adayı Yeşiltaş projelerini paylaştı

31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için AK Parti'den Siverek Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan İnşaat Yüksek Mühendisi- Avukat Yunus Yeşiltaş, görev verilip kazanması halinde Siverek için yapacağı bazı projeleri açıkladı.

Siverek Belediye Başkan Aday Adayı Yeşiltaş projelerini paylaştı
06 Aralık 2023 - 09:50

9 yıldır Siverek Belediyesinde çeşitli görevlerde bulunan İnşaat Yüksek Mühendisi - Avukat Yunus Yeşiltaş, kamu görevinden istifa ederek AK Parti Siverek Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

“Siverek’in sorunlarını ve çözümlerini iyi biliyoruz”

Siverek Belediye Başkan Aday Adayı Yunus Yeşiltaş, gazetecilerle bir araya geldiği programda, aday olması ve seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları anlattı.

Yeşiltaş, "Daha güzel bir kent için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. Yerel yönetimlerden gelmiş olmanın avantajıyla, hizmet noktasında önemli adımlar atacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Göreve gelmesi halinde Siverek’in 50 yıllık geleceğini planlayarak güvence altına alacağını belirten AK Parti Siverek Belediye Başkan Aday Adayı Yunus Yeşiltaş, "Artan insan nüfusu nedeniyle, şehrimizin trafik yoğunluğu birkaç caddede yoğunlaşıyor. Bu durum, önümüzdeki on yıl içinde altyapı, ulaşım, sağlık, erişim ve diğer birçok konuda ciddi sorunlarla karşılaşmamıza neden olabilir. Bu sorunları önlemek için, kentimizi bazı cazibe merkezlerine taşımak veya yeni cazibe merkezleri inşa etmek zorundayız. Saygıdeğer Hemşehrilerim, Siverek'in en az 50 yıllık geleceği için bugünden planlama ve güvence altına alma gerekliliğine inanıyoruz. Bu, teknik donanım, bilgi, birikim, deneyim ve öngörü becerileri ile mümkün olacaktır. Bu nedenle aday olduk.” dedi.

"Birden fazla master plan hazırlıyoruz”

Siverek’in geleceğini yakından ilgilendiren projeler hayata geçirmek istediğini belirten Yeşiltaş, "Belediye Başkanı olarak göreve başladığımda; Öncelik sırasına göre tüm projelerimizi hayata geçirmeye başlayacağız. Kentimizde kronik haline gelen önemli sorunları tek tek ele alıp çözeceğiz.



İmar ile ilgili gerekli düzenlemeleri hızlıca yaparak, ayrıca parsel azlığı sebebiyle fahiş yükselen fiyatların önüne geçmek için çalışmalar yapacağız. Yapacağımız çalışmalarla parsel fiyatlarındaki geri çekilme ile beraber konut fiyatlarında düşüş sağlanacak böylelikle vatandaşlarımız daha uygun fiyatlarla konut sahibi olacaktır.

Yeni yerleşim yerlerinde yolları en az 20 m olacak şekilde planlama yapacağız. Büyükşehir kanunun getirdiği sıkıntıları da göz önüne alarak kendi çözümlerimizi üreteceğiz. Şehirdeki STK’lar ile sık sık bir araya geleceğiz.

Şehri yönetirken vatandaşlarımızın görüşlerini almaya gayret edeceğiz. Araç kiralama ihalelerini bitireceğiz. Kendi iş makinalarımızı, binek araçlarımızı satın alacağız.

Kendi betonumuzu, parke taşımızı, stabilize için kırma taşlarımızı üreteceğiz. Belediyede yapısal reformlara gideceğiz. Bazı müdürlükleri dönüştüreceğiz. Örneğin iş yükü fazla olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünü ikiye ayıracağız.

Teftiş Kurulu müdürlüğünü oluşturacağız. Göreve geldiğimiz ilk ayda gelir-gider tablosunu yayımlayacağız.

Özellikle sadece merkez mahaller değil kırsal mahallerimizdeki vatandaşlarımıza yönelik birçok projeyi de hayata geçireceğiz. Aday adaylığımı açıkladığım bugünlerde 35 adet proje paylaşıyorum. Aday gösterilmem halinde ise 100.yıla 100 proje hedefiyle geri kalan 65 adet tamamlayıcı projelerimizi de açıklayacağım. Tüm projelerde öncelik Hibe usulü, Yap-İşlet-Devret usulü veya kat karşılığı ihale usulü yöntemlerinin kullanılması hedeflenmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Tüm şartları zorlayarak şehrimize yatırımcı kazandıracağız”

Yeşiltaş son olarak şunları söyledi, "Avrupa Birliği, Büyükelçilikler, Dünya Bankası, Kalkınma ajansları vb. tüm kurum ve kuruluşları yakından takip ederek şehrimize hibe kazandıracağız.
Kırsal kalkınma ve istihdamı arttırmak için belediyemiz olarak harekete geçeceğiz. Çiftçilerimizin üretim seviyelerini yükseltmek ve tarım ve hayvancılığı canlandırmak amacıyla, hibe programları aracılığıyla büyük miktarlarda kaynak aktarılmasını sağlayacağız.

Ayrıca, Siverek Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni fabrikalar kurulması ve daha fazla istihdam yaratılması için tüm paydaşlarla işbirliği içinde çalışacağız. Kentimizi daha da ileriye taşımak için yabancı yatırımcılara danışmanlık ve uygulama hizmeti sunacağız.

Siverekspor gibi kentimizin itibarına katkı sağlayan önemli değerlere tam destek vereceğiz. Bu değerleri koruma altına alacak ve kentimizi itibar anlamında daha da yükseklere taşıyacak önemli bir rol üstleneceğiz.

Son olarak, elektrik, telekom ve doğalgaz şirketleri gibi kentin tümüne hizmet veren özel işletmeler ile halk arasında köprü görevi üstleneceğiz. Bu şekilde, yaşanabilecek tüm mağduriyetleri sonlandırmak için elimizden gelen tüm yardımı yapacağız. Şunu da ifade etmeliyim, Kentimizin tüm sorunlarına kısa sürede çözüm üretebilecek, Siverek'in geleceğini en az 50 yıl önceden planlayarak güvence altına alabilecek, daha teknik, daha yetenekli, bilgi ve birikim bakımından daha donanımlı bir aday başvurursa, geleceğimiz ve kentimiz için adaylıktan vazgeçerek, kendisini açık bir şekilde destekleyeceğim. Bundan büyük mutluluk duyacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, adayların bu erdemli yaklaşımla hareket edeceklerine inanıyorum. Kentimizin yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlıklı bir toplum için tüm kentin desteğini bekliyorum. Halkımıza sağlıklı ve güzel yarınlar diliyorum.”



Yunus Yeşiltaş kimdir?

İnşaat Yüksek Mühendisi, Hukukçu
1993 yılında Siverek’te doğdu. İlk ve ortaöğretimini burada tamamladı. Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü ikincilik derecesi ile Yüksek Onur mertebesinde bitirdi. İş hayatına Siverek’te başladığı için eğitimine komşu illerde devam etmek zorunda kaldı. Mayıs 2018’de Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalında tezli yüksek lisansını tamamlayıp İnşaat Yüksek Mühendisi unvanını aldı. Aynı yıl Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden de mezun oldu. Anadolu üniversitesi Uluslararası İlişkiler lisans bölümünü de bitirdikten sonra, “25 yaşında 4 üniversitede 5 bölüm bitirdi” konusuyla ulusal ve uluslararası medya organlarında yer aldı. Avukatlık stajını Şanlıurfa Barosunda tamamladı. “Yapay Zekâ Yöntemleri ile Buharlaşma Tahmini” ve “İmar Mevzuatından Kaynaklanan İdari Yargıda Görülen Davalarhakkında akademik ve bireysel çalışmaları mevcuttur.

Ocak 2015’ten beridir Siverek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Plan ve Proje Müdürlüğünde Avukat, Mühendis ve Müdür olarak çalıştı. Bu süre zarfında altyapı-üstyapı, restorasyon, kentsel dönüşüm ve kamulaştırma projeleri ile Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansları yatırım hibe destek programlarında aktif görev aldı. İmar, ihale, personel mevzuatı gibi Yerel Yönetimlerin temel taşı mevzuatlarına hakimdir. Aynı zamanda Arabulucu, Proje ve Uygulama Denetçisi ile İş Güvenliği Uzmanı olan Yeşiltaş, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 1777 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 8 Yorum
  • Mehmet AY
    4 ay önce
    Değerli bir devlet adamıdır kendisini adanadan tanırım. Başarılarının devamını diliyorum.
  • Ahmet İzol
    4 ay önce
    Herhalde bu kadar projesi ile gündeme gelen ve geleceğin 50 yıllık kalkınmasını yapacak bir aday göremedim, umarım siverek için en hayırlısı bu aday olur.
  • Zeynep
    4 ay önce
    Başvuran tüm adayları inceledim . Kendisini tanımıyorum ama en liyakatlı bu beyefendi görünüyor başarılar dilerim
  • Yunus Çelik
    4 ay önce
    Çok kaliteli donanımlı bir başkan adayı tebrik ediyorum Siverek halkı için ideal genç hukukçu mühendis ve projeleri olan tek aday gibi hayırlı olsun
  • mehmet koç
    4 ay önce
    mevcut adaylardan daha dezavantajlı ve donanımlı biri siverek için bir fırsat hayırlısı olur inşallah
  • Mehmet Tataş
    4 ay önce
    Projeleriyle, vizyonuyla Sivereği marka yapacak
  • Petekkaya
    4 ay önce
    Yunus YEŞİLTAŞ halihazırda mevcut müktesebatıyla siverek belediyesi bünyesinde çalıştığı sürede yaptığı işler de göz önüne alındığında geçmişe değil geleceğe hitap edecek pırıl pırıl bir BAŞKAN adayıdır.
  • sami AKTAŞ
    4 ay önce
    bu tür gençleri görmek istiyoruz çalan çırpan değil tam aranan kriterlere uygun elinizi vijdanınıza koyup karar verin başarılar dileriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti