Siverek Belediyesi'nden geleceğin müzisyenlerine tam destek
Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Gümrük Hanı Kültür ve Sanat Evi, ücretsiz müzik kurslarıyla her yaştan sanat severe kapılarını açarak Siverek'te yeni müzisyenler yetiştiriyor.
Editör: Siverek Gençlik
22 Temmuz 2025 - 11:14
Özellikle Güzel Sanatlar Fakülteleri'nin özel yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler için hafta içi her gün düzenli uygulamalı dersler sunuluyor. Müzik Öğretmeni Ayşe Abikoğlu, kursların temel amacının başarılı öğrencileri fakültelere kazandırmak ve diğer bireyleri sanata yönlendirerek topluma faydalı hale getirmek olduğunu belirtiyor. Abikoğlu, bu ortamı sağlayan Siverek Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.

Kursiyerlerden ve Güzel Sanatlar Lisesi mezunu Ayşe Betül Aymelek de Gümrük Hanı'nda aldığı eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aymelek, çello, keman, piyano ve gitar eğitimlerinin yanı sıra ezgi, ritim, tek ses, çift ses, üç ses, dört ses, dikte ve solfej konularında yoğun çalışmalar yaptıklarını belirtti. Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ve tüm öğretmenlere destekleri için teşekkür eden Aymelek, bu tür sanatsal faaliyetlerin Siverek'teki genç yeteneklerin keşfedilmesine ve gelişimine büyük katkı sağladığını ifade etti. Siverek'te sanatla iç içe bir gelecek için atılan bu adımlar, şehrin kültürel yaşamına zenginlik katmaya devam ediyor.

Haber Merkezi







FACEBOOK YORUMLAR