Siverek BİLSEM gururumuz olmaya devam ediyor

Siverek Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Malatya'da düzenlenen 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında bir başarıya daha imza attı.

Siverek BİLSEM gururumuz olmaya devam ediyor
25 Mayıs 2023 - 10:55
Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen  17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına 12 bin 53 kız ve 9 bin 78 erkek öğrenci olmak üzere toplam 21 bin131 öğrencinin hazırladığı 14 bin 883 proje başvurusu alındı.

Başvuruların ön değerlendirmeleri; Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı.

Ön değerlendirmeyi geçen bin 440 projenin sahibi öğrenciler, 22-23 Mayıs 2023 tarihleri arasında bahse konu 12 bölgede eş zamanlı olarak çevrim içi sunumlar ile değerlendirildi.

Malatya bölgesinden yarışmaya Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Malatya, Mardin ve Şanlıurfa'dan öğrenciler katıldı.

Siverek Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Coğrafya ve Değerler Eğitimi alanında bölge birincisi, Matematik alanında bölge ikincisi, Tarih alanında ise bölge üçüncülüğünü aldı.



Siverek Bilim ve Sanat Merkezi, Şanlıurfa'da kazanılan 5 derecenin 4'ünü alarak büyük bir başarıya daha imza attı.

Siverek BİLSEM tarafından yapılan açıklamada başarıda emeği geçen öğrenci ve öğretmenler tebrik edildi. 

GAPGündemi.com

Bu haber 779 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması