Siverek Devlet Hastanesi'nde yemek sorunu iddiası

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkan Yardımcısı Suat Kalkan ihale usulü ile verilen yemek şirketi ile sorun yaşadıklarını belirterek sorunun çözülmesini istedi.

Siverek Devlet Hastanesi'nde yemek sorunu iddiası
26 Nisan 2019 - 16:59

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkan Yardımcısı aynı zamanda Sağlık-Sen Siverek Temsilcisi Suat Kalkan hastanenin yemek ihalesini alan şirketle sorun yaşadıklarını belirterek sorunun bir an önce çözülmesini istedi.


Konu hakkında açıklama yapan Kalkan şu ifadeleri kullandı: “Son zamanlarda Siverek Devlet Hastanesi’nde ihale usulü yemek veren şirketle sıkıntılar had safhaya ulaşmıştır. Hastane çalışanlarının ve hasta yakınlarının şikâyetleri bu durumun artık ötelenemeyeceğini göstermektedir. Artan şikâyetler arasında; yemekhane şirketinin yeterli yemek vermemesi, yemek yapımının şartnameden uzak şeklinde basite indirgenmesi, hastaneye gerekli erzak gönderilmediği için İl Sağlık Müdürlüğü’nün oluşturduğu yemek listesine uyulmadığı yönündedir. Şikâyetler üzerine hastanemizin başhekimiyle yaptığımız görüşme neticesinde başhekimimiz oluşan sıkıntılar için ilgili tuttukları tutanakları ve gerekli yazışmaları il sağlık müdürlüğüne gönderdiklerini söyledi.”


Kalkan açıklamasının devamında, " Personel, hasta ve yakınlarının yemekle ilgili sıkıntılarının giderilmemesi önemli bir sorundur. Hastanemizde tedavinin önemi kadar beslenmenin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Gerek hasta ve yakınlarının gerek çalışan ve sağlık personelinin yeterli ve güzel yemek yemesinin hakkı olduğunu düşünmekteyiz. Yemek şirketinin keyfi bir şekilde hastaneye erzak göndermesi ve mevsim şartlarına değil de ekonomik şartlara göre erzak göndermesi kabul edilecek bir durum değildir. Başta İl Sağlık Müdürlüğü’müz olmak üzere yetkililerden bu duruma bir çözüm sağlanmasını istiyoruz. (İLKHA)

Bu haber 3296 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • HAMZa güzen
    4 yıl önce
    Siverek devlet hastanesinde personelin yediği yemeği köpeğin önüne koysan yemez öğle arasını ekmek peynir zeytin yiyerek akşam ediyoruz sendika başkanımızın girişimini takdirle karşılıyorum Siverek Devlet hastanesinin yeni başhekimimizle birlikte inşallah bu sorun çözülür

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem