Siverek halkı silahlı kutlamalara "hayır" diyor

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sivil toplum kuruluşları ve ilçede günlük yayın yapan gazeteler “Silaha hayır” dedi.

Siverek halkı silahlı kutlamalara "hayır" diyor
28 Aralık 2019 - 14:02

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, her yıl tekrarlanan “yeni yılı silahla kutlama” geleneğine, sivil toplum kuruluşları ve ilçede günlük yayın yapan gazeteler tepki gösterdi.


Kampanyaya öncülük yapan Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİV-İL-DER) Yönetim Kurulu üyeleri, Ayhan Ekinci Başkanlığında İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler’i makamında ziyaret etti.


Kaymakam Mustafa Çiftçiler, SİV-İL-DER yönetim kurulu üyelerine  görevlerinde başarılar dileyerek, ziyaretlerinden dolayı dernek başkanı ve yönetim kuruluna teşekkür etti.


Kaymakam Çiftçiler’den son günlerde özellikle yılbaşı gecelerinde yeni yılı havaya ateş açarak kutlama olaylarının engellenmesi için destek isteyen dernek üyeleri “silaha hayır” kampanyası için destek istedi.


Kaymakam Çiftçiler’de, örnek kampanyalarından dolayı SİV-İL-DER üyelerini kutlayarak, kaymakamlık olarak kampanya destek sunacaklarını söyledi. Çiftçiler, kampanyaya destek amacıyla Müftülük kanalıyla Cuma namazlarında ve sesli anons sistemi ile halkı uyaracaklarını belirtti.


SİV-İL-DER yönetim kurulu üyeleri, Kaymakam Çiftçiler’e silahsızlanma kampanyasına desteklerinden dolayı teşekkür ederek beraber fotoğraf çektirdi.


Kampanyayı destekleyen iki gazete adına ilçe kaymakamlığını ziyaret eden heyetin içinde yer alan Gazeteci Fevzi Donan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “ilçe Kaymakamımızın kampanyamıza destek vermeleri bizlere büyük bir güç vermiştir. İlçede günlük yapan iki gazete olarak kampanyayı sürekli hale getirmeyi düşünüyoruz.” dedi.


Haber Merkezi

Bu haber 2227 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü