Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü

HÜDA PAR Siverek Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Gazze için yürüyüş düzenlendi. Siverek Sulu Cami'de başlayan yürüyüş, İsrail'e lanet Filistin'e destek sloganları ile yürüyüş gerçekleşti.

Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
28 Mart 2024 - 23:51


7 Ekim'den bu yana Filistin'de yaşanan vahşete tepki gösteren Siverek halkı, bugün ikindi namazından sonra Siverek HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından Sulu Caminin yanında başlayıp, Lezgo Parkınada son bulan yürüyüş gerçekleştirdi.

İbrahim Öztürk’ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program yediden yetmişe birçok Siverekli halk destek verdi.

Yürüyüşe Siverek HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Abdurrahim Sımak, Siverek'te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve Siverek halkı eşlik etti.

Yürüyüte Hür Gençlik kolları gençleri tarafından giyilen kanlı kefen kostümü ve minik kız çocuklarının kucaklarında kanlı bebek maketleri dikkat çekti.

 Lezgonun Parkında HÜDA PAR Siverek Belediye Başkan Adayı Abdurrahim Sımak Gazze’nin önemine değinen bir konuşma gerçekleştirdi. Toplanan Siverek halkına seslenen Sımak, “Değerli Kudüs sevdalıları, Kudüs davasına gönül veren çok
Kıymetli hemşerilerim.” diye hitap etti. 

Zulüm son bulana kadar etkinliklerinin devam edeceklerini belirten Sımak,“Yıkılacaksın İsrail enkazını göreceğiz, sana ülke diyenin yüzüne tüküreceğiz. Bizler dün olduğu gibi bugün de meydanlarda, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak için toplanmış bulunuyoruz. Bu etkinlik, bu yürüyüş zulüm son bulana kadar devam edecek.”dedi. 

“Yükselen feryatlar son bulana kadar devam edecek”

Sımak, “Yükselen feryatları duymamak ne mümkün. Bu haykırışa sessiz kalmak ne mümkün. Kulaklar değil kalpler titremekte. Gözler değil vicdanlar görmekte bu zulmü. Bu bir savaş değil soykırımdır. Mesele bir avuç toprak değil İslam mukaddesatlarıdır. Hangi dil hangi yürek buna sesiz kalabilir. Bu soykırımı hangi vicdan kabul edebilir. Bu savaş bir insanlık suçudur. Bu savaşın yuvarlak masalarda alınan kararlar ile son bulma devri sona ermiştir. Bu savaş ile Müslüman ülkelerin başındaki liderlerin maskeleri düşmüştür. Bir avuç inanmış Müslüman tüm dünyaya insanlık dersi vermektedir.

Değerli kardeşlerim şu an alevler içinde olan Gazze semaları değil imanımızdır. Alevlerde yanan canlar bizim canlarımızdır. Ölen bizler ölümsüz olan, göğsü iman dolu Selahaddinlerimizdir.

Ey kutlu davanın neferleri Selahaddin'in, Nureddin'in, Abdülhamid'in kardeşleri hep beraber haykıralım.

“Değerli Siverek halkı bu yürüyüş bir kınama yürüyüşü değildir”

 De ki ey kâfirler yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürükleneceksiniz. Değerli Siverek halkı bu yürüyüş bir kınama yürüyüşü değildir. Bu yürüyüş bir insanlık yürüyüşü bir onur yürüyüşüdür. Atılan adımlar mesafeleri kısaltmak için değil, safları belirlemek için atılmıştır.
“Devrin bedir ehline bir selamlama yürüyüşüdür”

Değerli bacılarım yürüyüşünüz, zulme sessiz kalan dilsiz şeytanların maskelerini yerlere sermiştir.

Nasıl ki sizler burada saflarınızı belli ediyorsanız. Gazze’deki bacılarımız da dünyaya adamlık dersi vermektedirler. Bu davanın Zeyneplerine, Fatımalarına binlerce selam olsun.
Bizler mevki ve makamların koltuklarda değil, Allaha olan bağlılıkta olduğunu bugün çok daha net görmekteyiz ve görüyoruz ki özgür Kudüs yolunu aydınlatacak meşale görünen gözlerin

Ellerinde, semaya doğru yükseltilmektedir.

Ey Gazzeli kardeşlerim ödemiş olduğunuz bedel doğacak olan İslam güneşinin habercisidir. Ve ey Gazzeli annelerim, bacılarım ödediğiniz bedeli Siyonizm’in yok olma müjdecisidir.
Ey ümmetin yolunu aydınlatan kahraman kıyam erleri kıyam diyarında destanlar yazan İslam mücahitleri izzetli duruşunuz Kudüs'ün kapılarını tekrardan İslam’a açacak ve bu direniş İsrail ile gözü altın ve dolardan başka hiçbir şey görmeyen destekçilerini tarihin çöplüklerine gömecektir. Kudüs varsa insanlık vardır. Kudüs düşerse insan da ölmüş insanlık da ölmüştür.

Sesimizi duyan tek mercie sesleniyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Ya Rabbi Ümmeti Muhammedî sana şikâyet ediyoruz”

Ya rabbi ümmeti sana şikâyet ediyoruz. Ve sözlerimi şu duayla sonlandırmak istiyorum.
Allah’ım görmeyen gözlerimize aydınlık ver. Allah’ım yalnız bırakılan kardeşlerimize zafer ver
Allah’ım gaflete dalmış ümmete uyanış ver rabbim bizleri İslam davasında öncülerden eyle
Rabbim gözünü kan bürümüş katil israilin yok oluşunu şu gözlerle görebilmeyi bizlere nasip eyle! Şeklinde yaptığı dua ile konuşmasını sonlandırdı.

Lezgo Parkında toplanan Siverek halkı, sık sık İsrail'e lanet HAMAS'a destek sloganları attı. Yapılan konuşmanın ardından program sona erdi.

Bu haber 625 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti