Siverek Karacadağ Pirinci Siverek ürünü olarak tescillenmeli

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ile birlikte Siverek Karacadağ Pirinci'nin hasat etkinliğine katıldı.

Siverek Karacadağ Pirinci Siverek ürünü olarak tescillenmeli
28 Eylül 2023 - 13:04
Siverek'in simgesi olan Karacadağ eteklerinde yetişen kendine özgü tadı ve aroması ile diğer pirinçlerden ayrılan Karacadağ Pirinci'nde hasat sezonu başladı.

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir ve Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ile birlikte Karacadağ eteklerinde düzenlenen pirinç hasadında katıldı.



Siverek Kaymakamlığından pirinç hasadı ile ilgili yapılan paylaşımda, "Kaymakamımız Sayın Musa Aydemir, Belediye Başkanımız Sayın Ayşe Çakmak ile birlikte ilçemizin endemik ürünü olan Karacadağ pirincinin hasadına katıldı." denildi.

Diyarbakır Valiliği, Karacadağ Pirinci'nin coğrafi işaret belgesi alması için Türk Patent Enstitüsüne yaptığı başvuru sonunda Siverek yöresine ait Karacadağ Pirinci,
 28 Mart 2018 tarihinde Diyarbakır ürünü olarak tescillenmişti. Karacadağ Pirinci'nin Siverek ile özdeşleştiğini belirten Siverekliler, ürünün Siverek ürünü olarak tescillenmesini istiyor.



Karacadağ Pirinci, besin değeri yüksek bir pirinç çeşididir. İçerdiği karbonhidratlar, protein, lif ve mineral maddeleri ile vücut için gerekli olan besin öğelerini sağlar. Aynı zamanda düşük yağ, şeker ve nişasta içeriğiyle de sağlıklı bir üründür.

GAPGündemi


 
Bu haber 764 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım