Siverek kırsalındaki okullarda sağlık taraması yapıldı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz,  "Sağlıklı bireyler, sağlıklı nesiller" projesi kapsamında Siverek kırsalındaki okullarda genel sağlık taramasına katıldı.

Siverek kırsalındaki okullarda sağlık taraması yapıldı
01 Mart 2024 - 14:45

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde başlatılan "Sağlıklı bireyler, sağlıklı nesiller" projesiyle kırsaldaki 161 mahallede yaşayan vatandaşlara sağlık hizmetleri sunuluyor.

Siverek Kaymakamlığı, Sağlık Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarının da katıldığı proje kapsamında, Sağlık Müdürlüğü olarak kırsal mahallelerde ve okullarda vatandaşlara Genel sağlık taramaları yapılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, "Siverek Kaymakamlığı ve ilçede ki tüm kamu Karumlarının katılımıyla gerçekleşen proje kapsamında,75 Kişiden oluşan Sağlık ekiplerimiz tarafından okullara yapılan ziyaretlerde öğrencilerin diş, göz ve diğer sağlık taramalarını yapıyor. Ekipler ayrıca kırsal mahallelerdeki evleri ziyaret ederek, kadın sağlığı konularında eğitimler veriyorlar, Aşısının eksik olduğu tespit edilen çocuklar aşılanırken, diyetisyenlerimiz boy ve kilo endeksi ölçümleri yapıyor. Ayrıca Mobil tarama araçları ile sağlık ekiplerince kadınlara yönelik kanser taramaları yapılıyor. Kanser şüphesi bulunan hastalar için randevu oluşturan ekipler, ileri düzeyde tetkik ve tedavi için hastaların nakilleri sağlanıyor. Yeni doğan çocuklarımızdan topuk kanlarını alıyoruz, yine gebeliği olan Kadınları aile hekimlerine yönlendiriyoruz. Çevre sağlığı ekiplerimiz kırsalda ziyaret edilen mahallelerde içme suyu numuneleri alıyorlar." ifadelerini kullandı.

Solmaz, proje kapsamında sağlık ekiplerinin bulunduğu Siverek Üstüntaş ilk ve ortaokulunu, Siverek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tarık Alpsoy ve Halk Sağlığı Başkanı ile birlikte ziyaret etti.

Solmaz, "Diş hekimleri ile ağız diş sağlığı için diş taraması göz muayenelerini ve işitme muayenelerinin yapıldığını ve psikososyal destekler verildiğini gördük. Öğrencilerimize diş fırçalama alışkanlıklarını oluşturmak adına hem diş macunu hem de diş fırçası hediye ettik. İl Sağlık Müdürlüğü olarak projeye tam destek veriyoruz, Özverili çalışmalarından dolayı tüm ekibe teşekkür ederek başarılar diliyorum ’dedi.

İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz, okuldaki öğrencilere Diş Fırçalama ile ağız ve diş bakımı konusunda yapılması gerekenler ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Satranç ve Mangala oynayan öğrenciler ile sohbet etti.


 

Bu haber 265 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım