Siverek Kültür Ve Sosyal Dayanışma Derneği açıldı

Dernek Başkanlığını Araştırmacı Yazar Hasan Baydilli'nin yaptığı Siverek Kültür Ve Sosyal Dayanışma Derneği faaliyetlerine başladı.

Siverek Kültür Ve Sosyal Dayanışma Derneği açıldı
17 Ocak 2023 - 15:19

Kurucu Başkanlığını Araştırmacı Yazar Hasan Baydilli'nin üstlendiği, yönetim kurulunda Celal Uzun, Av. Ferhat Karataş, Gevher Çetraz, Adalet İldoğan, Mefkûre Timur ve Suna Çelikkanat'ın bulunduğu Siverek Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği, kuruluş işlemleri tamamlanarak Hasan Çelebi Mahallesi 34. Sokak No:1 (Merkez Oto park yanında) faaliyetlerine başladı.



Derneğin açılışı serüveni ile ilgili Siverek Gençlik Sitesine açıklama yapan Dernek Başkanı Araştırmacı Yazar Hasan Baydilli, "Öncelikle belirtmemiz gerekir ki, derneğimizin kapısı Siverek’e gönül vermiş, ilkeli, toplum nezdinde saygın ve Siverek halkına katkı sağlayabilecek her bireye ve her kuruluşa açık olacaktır. Bu vesile ile başta gençlerimiz olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında bulunan tüm hemşerilerimiz gözümüzde ve gönlümüzde, derneğimizin birer fahri üyesi konumundadır." ifadelerini kullandı.


Hasan Baydilli

Derneğin kuruluş amacı ile ilgili bilgi veren Baydilli, "Siverek kültürünü, tarihini, edebiyatını, sanatını, çevresini, turizmini, sosyo ekonomik tüm değerlerini Ulusal ve Uluslararası düzeyde tanıtım çalışmalarını yapmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalara uygun olarak etkinlikler ve festivaller düzenlemeyi amaçlıyoruz. Derneğimiz; Siverek halkı başta olmak üzere üyeler arasında yardımlaşma ve dayanışma bilincini geliştirmek; Siverek’te kalkınma, eğitim ve sosyal projeler üretmek, her türlü kurslar, eğitimler, paneller düzenlemek ve herkesi kapsayacak bir 'Siverek Vakfı' kurulmasına destek olmak amacıyla kurulmuştur." Şeklinde konuştu.

Baydilli açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:
"Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri olarak her zaman tüm dost, hemşeri ve arkadaşlarımızı bekliyor, Siverek’in sorun, çözüm ve önerilerine yönelik kapımızın her daim açık olduğunu belirtmek istiyoruz. Bu vesile ile derneğimizin Siverek halkı için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz." dedi.

www.siverekgenclik.com

 


Bu haber 1139 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması