Siverek'te Cumhuriyetin 100. yılına özel sempozyum

Siverek Kaymakamlığı ile Siverek Belediyesi işbirliğiyle Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye Sempozyumu düzenlendi.

26 Aralık 2023 - 11:42
Siverek Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyum, Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, protokol üyeleri, kurum amirleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Programda Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci ve öğretmenleri tarafından Cumhuriyetin 100. yılına özel resim sergisi açıldı

Resim sergisinin ardından kültür merkezinde başlayan Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye Sempozyumu istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, "Akademisyenlerimiz, hocalarımız ve çok kıymetli öğrencilerimiz öncelikle hepiniz Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye Sempozyumuna hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bugünün hepimiz için bir yas günü olması hasebiyle cümlelerime önce Pençe-Kilit harekâtında vefat eden 12 şehidimizi anmakla başlamak istiyorum. Allah hepsine rahmet eylesin tüm şehitlerimizin ve ailelerinin başları sağ olsun yaralanan askerlerimize de geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.'' dedi.

Siverek Kaymakamı Musa aydemir ise açılış konuşmasında, ''Cumhuriyetimizin 100 yılını kutladığımız bugünlerde bu sempozyumdan hedefimiz arkadaşlarımızla istişarelerimizde 200 yılına 2'nci asrına daha sağlam adımlarla daha kuvvetli ilerlemek için özellikle çocuklarımıza gençlerimize vereceğimiz önemi birde kendileriyle paylaşmak istedim. Bu sebeple sempozyumda emeği geçen arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

Cumhuriyetin 100 yılında Türkiye Sempozyumunun açılış oturumunda Mansur Şengöz, Cumhuriyetin ilan edilmesi ve sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında bilgilendirme yaptı.

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir ise katılımcılara Cumhuriyetten Günümüze Mülki İdare konusunda çeşitli bilgiler verdi.

Bilim ve Sanat merkezi müdürü Sertaç İlhan, Cumhuriyetten günümüze üstün yetenekli öğrencilere yönelik uygulanan eğitim politikaları konularını anlattı.

Sempozyumun 1. Oturumunda Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ise Cumhuriyetten günümüze Belediye Başkanlığı konuları ile belediye kanunlarının yer aldığı tarihlerden kesitlerini anlattı.

Sempozyum 1 oturumun ardından kısa bir süre ara verildi.

2. oturumun başlamasıyla misafir katılımcılar ise meslek sahipleri, öğretim görevlileri, okul müdürleri Cumhuriyetin 100 yılında 1923'ten 2023'e Türkiye'de Eğitim, Kültür, Sağlık, Spor ve Sanat alanlarında yaşanan gelişmeler ve değişimler hakkında öğrencilere çeşitli bilgiler sundu.

Cumhuriyetin 100 yılında Türkiye Sempozyumu kapanış konuşmalarıyla sona ererken Siverek Kaymakamı Musa Aydemir ile Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak sempozyuma konuşmacı olarak katılan katılımcılara, öğretmenlere ve kurum çalışanlarına teşekkür belgesi takdim etti.

Sempozyum hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

 
Bu haber 1744 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti