SİVEREK'TE DEĞİŞİM İSTİYORUZ AMA NASIL BİR DEĞİŞİM

Nurullah İkbal'in Siverek'te değişim ile ilgili yazısı

SİVEREK'TE DEĞİŞİM İSTİYORUZ AMA NASIL BİR DEĞİŞİM
26 Eylül 2013 - 10:33

Bir topluluk kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez  (Ra’d -11)

Yukarıdaki ayette geçtiği gibi, Yüce Allah kendi iradesini yürürlüğe koymayı insanın davranışlarına bağlamaktadır. Bu ayet Allah’u Tealanın İnsanoğluna ne kadar çok değer verdiğini de gözler önüne sermektedir.

İnsanlar, Allah’u Teala’dan iyi veya kötü yolda bir değişim istiyorlarsa bunu davranışları ile göstermesi gerekmektedir.

Siverek’te yerel seçimler öncesinde bazı adayların Siverek için değişim getireceği yönündeki sihirli söylemleri, Siverek için değişimi isteyen kimi çevreleri heyecanlandırmıştır. En başta değişimi dillendirenlerden net olarak şunu öğrenmek istiyoruz. Değişim derken neyi kast ediyorsunuz? Siverek halkına nasıl bir değişim sunacaksınız? Siverek için değişimin kriteri nedir.

Siverek halkı, Cumhuriyetin ilanı, Şeyh Said Kıyamı, il iken ilçe yapılması, Siverek’te yaşanan kıtlık dönemleri, askeri darbeler, 1980’li yıllarda etkili olan sol düşünceler, 1990 yıllarda etkili olan derin yapılar yüzünden zaten birçok değişim yaşamıştır. Yalnız bu değişimler Siverek halkını hiçbir zaman olumlu bir katkı sunmamıştır. Değişimden kastınız, kızlar ve erkeklerin rahatça buluşacağı ortamlar oluşturacaksa, zulmü yapanların sadece rengi değişecekse, İşkur alımlarındaki gibi insanları birbirine düşürecekseniz, Allah katında hiçbir değeri olmayan insanların heykellerini caddelerimizde dikecekseniz, devlet dairelerine yönetici olarak kendi yandaşlarınız yerleşecekse şimdiden şunu söyleyelim biz böyle bir değişim istemiyoruz.

Biz değişim derken şunu anlıyoruz.

- Herkes düşüncesini korkmadan açıklasın

- Basın, Siverek’teki haksızlıkların üstüne korkmadan gitsin. Bunu yapabilmesi için basın desteklensin (İlçe Tarım Müdürlüğü’ndeki yangın gibi yolsuzlukların üstü kapatılmasın)

- Siverek’te yapılan zulümler, zulmü yapanların yanına kar kalmasın

- Siverek’te güçlüler, zayıfları ezdiği zaman, güçlüden hesap sorulsun, zulüm yapan güçlüye Siverek halkı tarafından yaptırım uygulansın

- Kimseye ağa, paşa, şeyh diye hitap edilmesin

- Siverek’te dağıtılan silahların hepsi toplatılsın

- İnönü Bulvarının ismi değişsin

- Okul ve cami çevresindeki içki satışı yasaklanarak, uyuşturucu ile mücadelede etkin adımlar atılsın

- Siverek’te bulunan pavyon, bar gibi mekânlar kapatılsın

- Emniyet birimlerinin sistem ile aynı düşüncede olmayan yapılar üzerindeki tahakkümü son bulsun

Nurullah İkbal /Siverekgenclik.com


Bu haber 4026 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü