Siverek'te dolu felaketi 12 bin dekar alana zarar verdi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi kırsalında etkili olan dolu yağışından dolayı yaklaşık 12 bin dekar alanda zarar oluştu.

Siverek'te dolu felaketi 12 bin dekar alana zarar verdi
31 Mayıs 2023 - 11:39
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dün öğlen saatlerinde etkili olan dolu yağışı birçok kırsal mahallede etkili oldu.
Özellikle Fırat Nehri ile Çermik tarafında etkili olan dolu yağışından dolayı ekili tarım arazileri, meyve ağaçları, hayvanlar, araçlar, güneş enerji sistemleri zarar gördü.

Dolu felaketinin ardından Siverek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Siverek Kaymakamlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada dolu yağışının; Beybaba, Göcek Beğdeş, Büyükoba, Ertem, Kapıkaya, Karaburç, Sislice, Hasırlı, Alan ve Taşıkara kırsal mahallelerinde etkili olduğu ifade edildi.

Dolu yağışının tahmini olarak 12.000 dekar alana zarar verdiği belirtilen açıklamada "Dolu yağışından dolayı; buğday, arpa, mercimek, nohut, ayçiçeği vs. meyve bahçeleri ve sebze bahçeleri zarar görmüştür. Yapılan ön gözlem neticesinde %15 ile %70 arasında ve yaklaşık olarak 12.000 dekar alanda zarar oluşmuştur.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce 5 teknik ekiple 31 Mayıs 2023 tarihinden itibaren zarar gören alanlarda tespit çalışmalarına başlanacaktır. Zarar gören üreticilerimizin şahsen ilçe müdürlüğümüze veya mahalle muhtarlıklarımıza isimlerini, parsel numaralarını ve ürün bilgilerini bildirmeleri gerekmektedir. Hasar tespit çalışmasının bir haftada bitirilebileceği öngörülmektedir.

Yapılan tespitler askıya çıkarılacak olup üretici ve yetiştiricilerimizin itirazları varsa 5 gün içerisinde itiraz etmeleri gerekmektedir. Bilgilerinize rica olunur." denildi.


"Siverekli hemşehrilerimize geçmiş olsun"

Siverek'teki dolu felaketi ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Bugün etkisini artıran sağanak yağışla birlikte, Siverek’teki bazı köylerimizde şiddetli dolu yağışı meydana gelmiştir. Zarar gören tarlalarımızın hasar tespitlerini hızla tamamlamak için ekiplerimiz sahadadır. Siverekli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Siverek Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ersin Bucak, "Siverek Fırat kenarında yağan dolu sebebiyle meydana gelen zarardan dolayı çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi.



"Çiftçilerimizin mağduriyeti Devletimizin destekleriyle giderilecektir"

Siverek Belediyesi dolu felaketi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerimiz öncelikle dolu yağışı nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun diliyoruz. İlçe Kaymakamlığımızın koordinasyonuyla hasar tespit çalışmaları yürütülmektedir. Çiftçilerimizin mağduriyeti Devletimizin destekleriyle giderilecektir." denildi.

GAPGündemi.com



 
Bu haber 609 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü