Siverek'te elektrik kesintilerinden dolayı çiftçilerin ürünleri kuruyor

Elektrik dağıtım şirketinin uyguladığı elektrik kesintilerinden dolayı ürünlerinin kuruduğunu savunan çiftçiler, eylem yapacak.

Siverek'te elektrik kesintilerinden dolayı çiftçilerin ürünleri kuruyor
31 Temmuz 2022 - 19:52
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde uygulanan uzun süreli elektrik kesintileri sulama yapılan pamuk ve mısır ekili alanlara zarar veriyor.

Elektrik kesintilerinden dolayı ürünlerinin kuruduğunu savunan çiftçiler, sosyal medya hesabından elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

"Ciddi bir verim ve kalite kaybı oluşacak"

Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Melik, "DEDAŞ yine sahnede Urfa'da 1,5 milyon dönüm ve GAP'ın diger kentlerinde de toplam 4 milyon dönüm pamuk ve mısır ekili alanlarında günde 4+4=8 saat elektrik kısıtlaması nedeniyle elektrik ile sulama yapılan alanlarda ciddi bir verim ve kalite kaybı oluşacak. Günahtır günah." ifadelerini kullandı.

"Ürünler kurumaya başladı"

Çiftçi İzzet Polatoğlu, "Şanlıurfa ve bölge siyasetçilerine sesleniyorum! Kafanızı yastığa koyup nasıl yatabiliyorsunuz? TEDAŞ'a ne zaman tepki göstereceksiniz? Günde elektrikler 8 saat kesiliyor ürünler kurumaya başladı. 15 gün sonra hiç bir şeyin faydası olmaz!" şeklinde ifade etti.

"Çiftçilere yapılan kelime anlamıyla zulümdür"

Avukat Ronayi Paydaş, " Viranşehir ve Siverek çiftçileri günlük 10 saati geçen elektrik kesintilerinden muzdaripler. Ekmiş oldukları ürünlerin tamda suya ihtiyaç olacağı dönemde elektrik kesintileri gerçekleşiyor ve araziler sulanamıyor. Çiftçilere yapılan kelime anlamıyla zulümdür." dedi.

"Çiftçiler eylem yapacak"

Sosyal medyada bir araya gelen Siverekli ve Hilvanlı çiftçiler, elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla pazartesi günü saat 10.00'da Aslanlı kırsal Mahallesi Çelebi Petrol yanında eylem yapacaklarını açıkladı.

DEVA Partisi Siverek İlçe Başkanı Cuma Şirin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Çiftçilerin sorunlarına deva olabilmek adına orada olacağız." dedi.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 628 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor