Siverek'te evleri orta hasarlı olan site sakinleri mağdur

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşadıkları eve "orta hasarlı" raporu verildiği gerekçesiyle mağdur olduklarını ileri süren site sakinleri, Siverek Kaymakamı ile görüşmek istedi.

Siverek'te evleri orta hasarlı olan site sakinleri mağdur
17 Kasım 2023 - 17:22
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerinin ardından Ayvanat Mahallesi Şeyhmus Aydın Bulvarı üzerinde bulunan yaklaşık 60 ailenin yaşadığı site zarar gördü.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan kontrollerde siteye "orta hasarlı" raporu verildi.
Bina sakinleri, kararın ardından binayı boşalttı. Aradan geçen 9 aya rağmen binaları ile ilgili belirsizliğin sürdüğünü ileri süren site sakinleri, Siverek Kaymakamlığına giderek Kaymakam Musa Aydemir ile görüşmek istedi.

Bina sakinleri, orta hasarlı binalar ile ilgili ne işlem yapılacaksa bir an önce yapılmasını ve mağduriyetlerinin sona ermesini bekliyor.

Site sakinlerinden Mühittin Bakan, "Depremin ardından 'orta hasarlı' raporu verildiği için evimizi boşalttık. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD, orta hasarlı binalarla ilgili belirsizlik olduğundan dolayı evde güçlendirme çalışması yapmamıza izin vermediler. Bizlerin talebi orta hasarlı binamızın ağır hasarlı olarak kabul edilmesi ve yerinde dönüşümü devlet tarafından bir an önce yapılmamasıdır." dedi.



Site sakinleri ile görüşen Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, konuyla ilgili Valilik ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüşeceğini söyledi.

Kaynak: GAPGündemi


Bu haber 619 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti