Siverek'te evleri orta hasarlı olan site sakinleri mağdur
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşadıkları eve "orta hasarlı" raporu verildiği gerekçesiyle mağdur olduklarını ileri süren site sakinleri, Siverek Kaymakamı ile görüşmek istedi.

Editör: Siverek Gençlik
17 Kasım 2023 - 17:22
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan kontrollerde siteye "orta hasarlı" raporu verildi.
Bina sakinleri, kararın ardından binayı boşalttı. Aradan geçen 9 aya rağmen binaları ile ilgili belirsizliğin sürdüğünü ileri süren site sakinleri, Siverek Kaymakamlığına giderek Kaymakam Musa Aydemir ile görüşmek istedi.
Bina sakinleri, orta hasarlı binalar ile ilgili ne işlem yapılacaksa bir an önce yapılmasını ve mağduriyetlerinin sona ermesini bekliyor.
Site sakinlerinden Mühittin Bakan, "Depremin ardından 'orta hasarlı' raporu verildiği için evimizi boşalttık. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve AFAD, orta hasarlı binalarla ilgili belirsizlik olduğundan dolayı evde güçlendirme çalışması yapmamıza izin vermediler. Bizlerin talebi orta hasarlı binamızın ağır hasarlı olarak kabul edilmesi ve yerinde dönüşümü devlet tarafından bir an önce yapılmamasıdır." dedi.

Site sakinleri ile görüşen Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, konuyla ilgili Valilik ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüşeceğini söyledi.
Kaynak: GAPGündemi
Bu haber 482 defa okunmuştur.
-
Siverek'te bu gece ve yarın sağanak yağış bekleniyor
-
Siverekli Akademisyen Profesör oldu
-
Depremde zarar gören camilerin durumu değerlendirildi
-
Bugün vefat edenler
-
Şanlıurfa'da 4 kilo 50 gram uyuşturucu ele geçirildi
-
Bucak, Siverek Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olacak
-
HÜDA PAR'ın Siverek'te belediye meclis üyeliği başvuruları başladı
-
Urfa'da Filistin'e özgürlük yürüyüşü düzenlenecek
-
Siverek'te bağımlılıkla mücadele konulu seminer
-
Kaymakam Aydemir'den hastaneye ziyaret
-
Bozova'da uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı
-
Siverek'teki ulaşım sorunları bakanlığa sunuldu
FACEBOOK YORUMLAR