Siverek'te hak sahipliği başvuru süresi uzatıldı

Siverek Kaymakamlığı depremde yapıları zarar görenler için hak sahipliği başvurularının 2 Ekim 2023 tarihine uzatıldığını açıkladı.

Siverek'te hak sahipliği başvuru süresi uzatıldı
14 Eylül 2023 - 10:28
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından evleri, işyerleri ve ahırları orta hasarlı, ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık olarak tespit edilen depremzedeler için yeniden yapım ve güçlendirme kredisi başvuruları başlamıştı.

Siverek Kaymakamlığı 7 Eylül tarihinde sona eren başvuruların 2 Ekim 20223 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

Açıklamada, "Konut, iş yeri, ahır, yıkık, acil yıktırılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedeler için Afet kanunu çerçevesinde yeniden yapım ve güçlendirme kredisi verileceklerin belirlenmesi amacıyla hak sahipliği işlemleri başvuru süresi uzatılmıştır. Bu doğrultuda başvuru süresi 2 Ekim 2023 tarihine kadar uzatılmış olup hak sahipliğinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın Osman Esad Efendi İmam Hatip ortaokuluna başvurmaları önemle rica olunur. Son başvuru tarihi 2 Ekim 2023." denildi.

"Girilemeyen binalarla ilgili karar"

Girilemeyen binalarla ilgili yapılan duyuruda ise "Hasar tespit çalışmaları döneminde belirtilen ikametlerde bulunmayan ve sisteme 'girilemeyen bina' olarak işlenen yapıların hasar tespitinin yapılması amacıyla kaymakamlık bünyemizde 3 ekip oluşturulmuş olup 14 Eylül 2023 tarihi itibarıyla çalışmalara başlanılacaktır. Yapıları girilemeyen yapı olarak belirlenen vatandaşlarımızın ikametlerinde bulunmaları veya bina girişlerine iletişim numaralarını asmaları önem arz etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

 
Bu haber 577 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti