Siverek'te iki aile arasındaki husumet barışla son buldu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir kişinin öldüğü iki kişinin yaralandığı iki aile arasındaki husumet barışla son buldu.

Siverek'te iki aile arasındaki husumet barışla son buldu
06 Haziran 2021 - 00:10

Geçtiğimiz mart ayında ilçenin Hürriyet Caddesi Lezgo Parkı yakınlarında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Rıdvan Gez (31) hayatını kaybetmiş Levent Akpirinç (32) ve Vedat Gez (37) ise yaralanmıştı.

Olayın ardından devreye giren kanaat önderi Ahmet Ersin Bucak Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden Turan Kadıoğlu ve İzzet Polatoğlu iki aile fertleri ile görüşmeler yaparak kavganın büyümemesi ve barışmaları yönünde ikna çalışmaları sonuç verdi.

Kanaat önderi Bucak’a ait dinlenme tesisinde bir araya gelen husumetli Gez ve Akpirinç aileleri fertlerinden yaklaşık 400 kişinin katıldığı yemekte dualar okunduktan sonra yemek yenildi.

Tarafların karşılıklı tokalaşmasının ardından kan davası son buldu.

Konuyla ilgili konuşan Bucak, "Bugün yine bir dost sofrasındayız, kardeşliğin barışın huzurun devam ettiği bir sofradayız, Allah bu barışı daim etsin, gönül isterdi ki bu tatsız olaylar yaşanmasın, hepimiz bir memlekette yaşayan insanlarız, tatsız olayların yaşanmamasını temenni ediyorum. Katılım sağlayan tüm dostlara teşekkür ediyorum." dedi.

Haber Merkezi

 
Bu haber 2440 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu