Siverek'te merkez ve kırsalda karla mücadele sürüyor

Siverek Belediyesi kar yağışının başladığı ilk andan itibaren herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla tüm ekipleriyle mücadeleye devam ediyor.

Siverek'te merkez ve kırsalda karla mücadele sürüyor
22 Ocak 2022 - 23:19
Fen İşleri, Kırsal Hizmetler, Çevre Koruma ve Kontrol ile Temizlik İşleri Müdürlüğü kar yağışının başladığı ilk andan itibaren sahaya inerek başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşlardan gelen çağrılara anında cevap veren Siverek Belediyesi, yaklaşık 50 araç ve 200 personelle sahada aktif olarak çalışma yürütüyor.

Kar nedeniyle yolda mahsur kalan vatandaşların yardımına da koşan ekipler, iş makinaları yardımıyla araçları kurtararak sağlık ekiplerini hastalara ulaştırdı.






Kent merkezindeki ana ve ara arterlerde tuzlama çalışması yapan karla mücadele ekipleri, trafik ve yaya güvenliği için yoğun bir çaba gösteriyor.

Siverek Belediyesi’nin tüm ekipleriyle sahada olduğunu dile getiren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Şükrü Dolaş, çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Kent merkezinin yanı sıra kırsalda da çalışma yürüttüklerini ifade eden Dolaş, "Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak’ın talimatıyla oluşturduğumuz kriz masasına gelen tüm çağrılara anında yanıt verdik. Kent merkezinin yanı sıra kırsalda özellikle aciliyet arz eden durumları önceleyerek çalışma yürüttük. Ekiplerimiz şu anda kent merkezinde kalan karları iş makineleri yardımıyla kent dışına çıkarıyor. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz yaşanmadı." diye konuştu.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kenan Karahan’da sokak hayvanlarına yönelik hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Son dönemlerde pek de alışık olmadığımız bir yağışla karşılaştık. Kent merkezinde sokak ve sahipsiz hayvanlarına yönelik yoğun bir şekilde yemleme yaptık. Kırsalda ise yoğun kar nedeniyle yem bulmakta güçlük çeken hayvanları toplayarak barınağ
a getirdik." dedi.
 
Bu haber 532 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu