Siverek'te Muhtarlar Günü etkinliği

Siverek Kaymakamlığı ve Siverek Belediyesince 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Siverek'te Muhtarlar Günü etkinliği
19 Ekim 2023 - 19:15
İlk tören Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Belediye başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin katıldığı törende muhtarlar Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
Daha sonra özel bir düğün salonunda düzenlenen programda Kaymakam Musa Aydemir ve Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, muhtarlarla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Esat Karavar, Aydemir ve Çakmak'a teşekkür etti.

Muhtarlar Gününü tebrik eden Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, muhtarların halk ve kurumlar arasında köprü görevi gördüğünü söyledi.

Konuşmasında İsrail'in Filistin'e saldırılarına tepki gösteren Çakmak, "İsrail'in Gazze'ye soykırım diyebileceğimiz bir bombardımanı söz konusu. Bu durum artık Müslümanlığın da ötesinde insanlık dışı bir duruma gitti. Ben tüm insanlık adına bu saldırıları lanetliyorum. Gazze'den gelen her fotoğraf karesine ve videoya baktığımda bir insan olarak hüzünle doluyorum. O karelerdeki yaralı ellere dokunamamanın ve yardımcı olamamanın nasıl acı verdiğini anlatmak mümkün değil ve verdiği acıyı kelimelere dökmekte imkansız ki bu acıyı iliklerimize kadar hissediyoruz. Milletçe yastayız, insanlık adına yastayız. Siyonist İsrail'i kınıyor ve lanetliyorum. İnşaAllah en kısa zamanda da zafer inananların olacaktır." dedi.
Davete katılan tüm muhtarlara teşekkür eden Kaymakam Musa Aydemir de konuşmasına Gazze'de yaşanan insanlık dramıyla devam etti.

İsrail'in yıllardır Filistin'e zulmettiğini belirten Aydemir, şunları söyledi:

"Bosna kahramanı Aliya İzzetbegoviç'in şu sözü çok önemlidir, tüm bu yaşananlar noktalandığında hatırımızda kalacak olan tek şey, düşmanlarımızın ne söylediği değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır. Ben devletimiz, milletimiz ve devlet büyüklerimizle gurur duyuyorum. Bu acıya sessiz kalmayan neredeyse tek ülke ve tek millet biziz. Gazze ve Filistin'in yine dünyanın diğer bölgelerinde zulüm gören her bir insanlık ailesinin ferdinin acısını yüreğimizde hissediyoruz. İnşaAllah bugünlerde geçer diyoruz ama gerçekten bıçak kemiğe dayandı derler ya ancak bıçak deldi geçti. Gazze ve Filistin'in acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bugün burada olan değerli muhtarlarımıza, STK temsilcilerimiz ve basın mensuplarımıza yürekten teşekkür ediyoru
Bu haber 336 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım