Siverek'te öğrencilerin yurt sorununa geçici çözüm

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Siverek'te üniversite öğrencilerinin barınması için 200 öğrencinin kalabileceği otel ayarlandı.

Siverek'te öğrencilerin yurt sorununa geçici çözüm
03 Ekim 2023 - 15:52
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaklaşık 900 yükseköğrenim öğrencisinin barınma sorunu üniversitelerin açılmasına rağmen devam ediyor.

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Harran Üniversitesi, ilçe merkezinde bulunan bir oteli kiralayarak öğrencilere tahsis etti.

Siverek'te yaklaşık 900 üniversite öğrencisi varken, tahsis edilen otelde 150 kız, 50 erkek öğrenci kalabilecek.
Üniversitenin 2 Ekim 2023 tarihinde açılmasına rağmen tahsis edilen yerin halen faaliyete geçmemesi ise ayrı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Siverek'te fahiş ev kiraları düşünüldüğünde 700 öğrencinin nasıl barınacağı merak ediliyor.

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, Üniversite öğrencilerimizin barınması amacıyla tahsis edilen otelde incelemede bulunarak yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Siverek'te 1994 yılında Meslek Yüksek Okulu açıldı ama 29 yıldır öğrenciler barınma sorunu yaşıyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bulunan Siverek Meslek Yüksekokulu ve Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesinde yaklaşık 900 öğrenci eğitim görüyor.

Siverek'te üniversite öğrencilerinin kalacağı öğrenci yurdunun bulunmaması öğrencilerin barınma sorununu krize çevirdi.

Üniversiteye kayıt için gelen birçok öğrenci, öğrenci yurdunun olmamasından dolayı kayıt yaptırmadan geri dönerken, bazı öğrenciler ise kiralık ev aramaya başladı.

Siverek'te 1994 yılında Siverek Meslek Yüksek Okulu kurulmasına rağmen kentte öğrencilerin barınması için yurt yapılmaması tepkilere neden oluyor. 2015 tarihinde Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesinin kurulmasıyla birlikte öğrencilerin barınma sorunu kangren haline dönüştü.

Siverek Meslek Yüksek Okulu içerisinde bulunan atıl bina, Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından öğrenci yurdu olarak tahsis edildi.

Bakanlık tarafından öğrenci yurduna dönüştürülmek üzere ihale edilen, ancak düşük bütçe nedeniyle hiçbir firmanın teklif vermediği bina, 6 Şubat depremlerinde riskli hale geldi.

Şanlıurfa Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Siverek'te yurt binasının yapılmasını yatırım planına dâhil etmesi ile birlikte Siverek'e yeni bir öğrenci yurdu yapılacak.

GAPGündemi

 
Bu haber 952 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti