Siverek'te okullar bir gün tatil edildi

Şanlıurfa Valiliği tarafından Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun dönümü münasebetiyle Perşembe günü okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Siverek'te okullar bir gün tatil edildi
10 Nisan 2019 - 10:37

Şanlıurfa Valiliği tarafından Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü münasebetiyle Perşembe günü tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi.


Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin imzasıyla ilçe kaymakamlıkları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı: “Aziz milletimiz şanlı tarihi boyunca vatanına, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış;  onlara yönelen her türlü tehdidi varını yoğunu ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bilmiştir. Milli Mücadele yıllarında tüm yurtta yapılan kurtuluş meşalesi 11 Nisan 1920'de Şanlıurfa mızı da aydınlatmış,  aziz ecdadımız ve kahraman ordumuz bütünleşerek şehrimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu kahraman ecdadın torunları olarak bizlere düşen de onların canlarından aziz bilip şahadet şerbetini içerek bize emanet ettikleri bu cennet vatanı aynı bilinçle yarınlara taşımak ve gelecek nesillere daha güçlü bir şekilde bırakmaktır. Gelecek nesillerimize bu şanlı kurtuluş mücadelesini anlatmak, bu kutlu zaferi hissetmelerini, anlamalarını sağlamak, milli birlik ve beraberlik ruhunu çocuklarımıza, gençlerimize nakşetmek açısından önem arz etmektedir. Bu vesile ile 11 Nisan 2019 Perşembe günü Şanlıurfa’mızın şanlı Kurtuluş gününde eğitim ve öğretimin tüm okullarımızda bir gün süreyle tatil edilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim.” 


www.siverekgenclik.com

Bu haber 2536 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü