Siverek'te sokak hayvanları unutulmadı

Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için doğaya mama ve yem bırakıldı.

Siverek'te sokak hayvanları unutulmadı
13 Aralık 2020 - 11:55

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın hafta sonu uygulanan kısıtlama nedeniyle sokak hayvanlarını beslenmesi talimatı üzerine harekete geçti.


Sokak hayvanlarının ihtiyaçları konusunda çalışmalar yürüten Siverek Belediyesi, ilçe genelinde sokakta yaşayan hayvanlara periyodik olarak mama ve yemek dağıtımında bulunuyor.


Pandemi öncesi olduğu gibi zorlu geçen Coronavirus salgını sürecinde de sokak hayvanlarını besleme konusundaki çalışmalarını titizlikle yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, hafta içi kısıtlamanın uygulandığı gece saatlerinde de dolaşarak sokak hayvanlarına yem bırakmayı ihmal etmiyor.


Coronavirus salgınının insan hayatının yanı sıra sokak hayvanlarını da etkilediğini dile getiren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hilmi Bilgiseven, Başkan Ayşe Çakmak'ın talimatıyla çalışma başlattıklarını söyledi.


Besleme çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini ifade eden Bilgiseven, "Özellikle sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanları yem bulmakta zorlanıyor. Hafta içi Başkanımız Ayşe Çakmak ile yaptığımız görüşmede sokak hayvanlarının unutulmaması konusundaki talimatı üzerine yaptığımız planlamada ekiplerimiz belirlenen bölgelere yem bıraktı. Bu kapsamda duyarlılık gösteren esnaflarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz ki onların da katkıları var. Temel amacımız can dostlarımızın zorlu günlerde aç kalmamalarına özen göstermektir." dedi.


Haber Merkezi

Bu haber 3121 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek