Siverek'te tekne turları devam ediyor

Siverek Belediyesi tarafından Takoran vadisine düzenlenen ücretsiz tekne gezilerinde vatandaşlar Takoran Vadisinin güzelliklerini gezmeye devam ediyor.

Siverek'te tekne turları devam ediyor
16 Ekim 2018 - 18:52

Siverek Belediyesi tarafından Takoran vadisine düzenlenen ücretsiz tekne gezilerinde vatandaşlar Takoran Vadisinin güzelliklerini gezmeye devam ediyor.

Takoran Vadisi, 1992 yılında Atatürk Barajı’nın yapılmasıyla birlikte sular altında kalan birçok tarihi yapıyı barındırıyor. Derinliğin bazı yerlerde 100 metreyi bulduğu vadi, Meryem Ana heykeli, kilise ve tarihi bir yerleşim yerine de ev sahipliği yapıyor.

Takoran Vadisi’nin tanıtımı için bir süre önce çalışma başlatan Siverek Belediyesi, Nissibi köprüsünün bulunduğu alanda 55 bin metre karelik alana sahip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan isminin verildiği mesire alanı e sosyal tesisleri tamamlayarak hizmete açtı.

İlçe merkezinden ücretsiz servisler ile vadiye gelen doğaseverler, Siverek belediyesine ait teknelerle düzenlenen turlara katılıyor. Doğaseverler ve vatandaşlar, vadide günde 4 kez düzenlenen turlara yoğun ilgi gösteriyor. Haftanın 6 günü düzenlenen tekne gezilerinde günde yaklaşık 2 bin kişi katılırken, eşsiz vadiyi görenler hayranlıklarını gizleyemiyor.

Takoran vadisinin el değmemiş doğası ve kaya mezarlarıyla tarihi yapılar arasındaki kanyon ve koylarıyla 'saklı cennet' olarak adlandırılan Takoran vadisini turizm cazibe merkezi haline getireceklerini ifade eden Belediye Başkanı Resul Yılmaz; “55 bin metre kare alan üzerinde kurulan ve insanların rahatlıkla gelecekleri ve bölge insanına hitap eden bir alan oluşturduk. Tur operatörleri ile görüşerek vadinin turizm destinasyonu içeresine alınması ve gezi güzergâhları arasına alınmasını sağlıyoruz. Takoran vadisi çok önemli bir vadi, vadinin turizme kazandırılması için bu tesisleri ve yatırımları yapıyoruz. Vadide görülmesi gereken doğal güzellikler var, kanyonlarımız var, yarım ada şeklinde Baki köyümüz var, koylarımız var, seyir tepelerimiz, yüzen restoranlarımız bulunmakta. Amacımız başta Siverek çevre illerden ve ülkemizin her ilinden vatandaşlarımızın gelip bu doğal güzellikleri görmesi ve keşfetmesi, ilçe merkezinden vadiye ulaşımı ve vadide tekne gezilerini ücretsiz yaptık. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı gelip gezsinler istedik” dedi.

Haber Merkezi

FOTO GALERİ


Bu haber 2265 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı