Siverek'te trafiği rahatlatacak alternatif yol hizmete açılıyor

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, trafiğin rahatlamasını sağlayacak alternatif yolda devam eden çalışmaları inceledi.

Siverek'te trafiği rahatlatacak alternatif yol hizmete açılıyor
20 Temmuz 2022 - 09:38

Şanlıurfa Büyükşehir ve Siverek Belediyesince Hayriye Mahallesi’nde yapımı devam eden 22 metre genişliğinde 1350 metre uzunluğundaki alternatif yolda sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor.

Yolun yapımının tamamlanmasıyla Adıyaman-Çermik kara yoluna bağlantı sağlanırken ilçe ekonomisinin mihenk taşlarından canlı hayvan pazarı yoluna da alternatif olacak.

Yeni yerleşim alanlarının alt yapısının hazırlanmasının yanı sıra Hayriye Mahallesi’ne de canlılık katacak yeni yol, mahalle sakinlerinden tam not aldı.

Alternatif yol hakkında bilgi alan Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, yürütülen çalışmalar nedeniyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.

Yoldaki çalışmalarda sona gelindiğini belirten Çakmak, şu ifadeleri kullandı:

“Şu an çalışmaların yürütüldüğü yol, lokasyon olarak memleketimiz için büyük önem arz ediyor. Adıyaman-Çermik kara yoluna bağlantı sağlamasının yanı sıra özellikle canlı hayvan pazarımıza ulaşımın daha hızlı, seri, rahat ve daha konforlu içerisinde sağlayacak bir güzergahta yapılıyor. Kentimiz ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacağını düşündüğümüz bir yol çalışması oluyor. Tabi bununla birlikte şehir trafiğini de ciddi manada rahatlatacak alternatif bir yol olarak planlandı. Gerek ekonomik anlamda gerekse ulaşımın rahatlaması anlamında büyük önem arz ediyor. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarıma, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına, Fen İşleri Müdürlüğümüze ve her zaman bizimle diyalogda olan muhtarımıza teşekkür ediyorum. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun.”

Alternatif yolun her yönüyle kent için önemli olduğunu aktaran Hayriye Mahalle Muhtarı Esat Karavar, “Mahallemize ciddi ve önemli katkıları olacak. Özellikle mahallemizdeki yeni yerleşim yerleriyle birlikte Adıyaman-Çermik kara yolunun bağlanması ve canlı hayvan pazarının yol güzergahında olması önemini bir kat daha attırıyor. Bu konuda taleplerimizi karşılıksız bırakmayan Belediye Başkanımız Ayşe Çakmak hanımefendi ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül beye çok teşekkür ederim.” dedi.

Çakmak ve beraberindekiler daha sonra mahalle sakinlerinin çay ikramına eşlik ederek taleplerini dinledi. Çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri, Çakmak’a teşekkür etti.


Bu haber 673 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu