Siverek'te ücretsiz işaret dili kursu başladı

Siverek Halk Eğitim Merkezi ve Siverek Belediyesi işbirliğiyle engelli bireylerin toplumda daha fazla anlaşmasına sağlamak amacıyla işaret dili kursu açıldı.

Siverek'te ücretsiz işaret dili kursu başladı
04 Şubat 2021 - 10:56

İşitme engelli vatandaşların hayatının kolaylaştırmanın hedeflendiği kursa, her yaş ve gruptan vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.


Ayvanat Kadın Kültür Merkezi’nde açılan kursta, Coronavirus salgını nedeniyle pandemi tedbirleri kapsamında gruplar halinde belirli periyotlarla veriliyor.


Usta öğreticiler tarafından verilen kursta, işaretlerin anlamları, beden dili ilişkisi, iletişim ve günlük konuşma dili, işaret diliyle çevirmenlik konularında eğitim veriliyor. Kursun tamamlanmasının ardından başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.


Açılan kursa daha çok kadınların ilgi gösterdiğini belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kadir Yavuz, "Kadın kültür merkezlerimize yönelik çalışmalarımıza hız kazandırdık. Bu çalışmalar sırasında önceliğimiz devam eden Coronavirus nedeniyle tedbirli davranmak ve tedbirleri elden bırakmamaktır. Bu kapsamda tüm tedbirlerimizi alarak kursu başlattık. Amacımız işitme engelli bireylerin daha iyi anlaşılmasıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


Bu haber 7305 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu