Siverek'te üniversiteye hazırlık kurslarında okuyan öğrencilere destek

Siverek Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ücretsiz olarak açılan üniversiteye hazırlık kurslarına katılan öğrencilere kaynak kitap desteğinde bulundu.

Siverek'te üniversiteye hazırlık kurslarında okuyan öğrencilere destek
09 Şubat 2022 - 11:24

Siverek Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından, maddi durumu yetersiz öğrencilere yönelik açılan üniversiteye hazırlık ve destekleme ve yetiştirme kurslarına katılan 300 öğrenciye, İlçe Kaymakamı Aziz Gölbaşı tarafından kaynak kitap desteğinde bulunuldu. Öğrencilere, sözel, sayısal ve eşit ağırlık olmak üzere üniversiteye hazırlık kitap setleri yanında 15 adet TYT, 15 adet ise AYT olmak üzere 30 adet deneme sınavı kitapçığı verildi.

Ziyaret sırasında öğretmen ve öğrenciler ile sohbet eden kaymakam Gölbaşı,  "Birçok Avrupa ülkesini kıskandıracak sayıda genç nüfusa sahip olan ülkemizin hedeflerine ulaşmasındaki lokomotif eğitimli bireylerdir. Ortaöğretim sonrası, gençlerimizin yükseköğretimle eğitim hayatlarını taçlandırmaları için devletimiz tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaktır. Bu anlamda İlçemizde açtığımız kurslarda 17 öğretmeniz ile 280 öğrencimize eğitim hayatlarına destek için bu kurslara devam ediyoruz.dedi.



Bu çalışmaları yaparken öğrencilerin ailelerine yük olmamaları için tüm faaliyetleri ücretsiz sunduklarını belirten Kaymakam Gölbaşı, "Bugün gençlerimizin bizden talebi olan kaynak kitaplarını dağıtmak için gençlerimiz ile buluştuk. Bu anlamda gençlerimize bizden talep ettikleri kitap, test ve deneme sınavlarını kendilerine teslim ettik." dedi.

Kaymakam Gölbaşı her zaman eğitime destek vermeye devam edeceklerini söyledi. (İLKHA)

Bu haber 572 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek