Siverek'te Yıkım Sonrası İnternet Kesintisi

Siverek'te depremde ağır hasar gören binaların yıkımı sırasında yaşanan internet kesintileri, mahalle sakinlerini mağdur etti.

Siverek'te Yıkım Sonrası İnternet Kesintisi
07 Aralık 2024 - 15:39
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, 2023 yılında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Ancak yıkımlar, ilçe genelinde yeni bir sorunu da beraberinde getirdi. Camikebir Mahallesi, Hasan Çelebi Mahallesi ve Hürriyet Caddesi gibi bölgelerde internet erişiminde kesintiler yaşanıyor.

Vatandaşlar, özellikle evden çalışan bireyler ve online eğitim gören öğrenciler başta olmak üzere, kesintilerin günlük hayatlarını ciddi şekilde etkilediğini belirtti. Türk Telekom’a başvuruda bulunmalarına rağmen 15 gündür herhangi bir çözüm sunulmadığını ifade eden mahalle sakinleri, yetkililerden acil destek bekliyor.

“Hayat Durma Noktasına Geldi”

Kesintiler nedeniyle mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlar, internetin birçok iş ve eğitim faaliyetinin temelini oluşturduğunu vurguluyor. Sorunun yıkım sırasında meydana gelen altyapı hasarlarından kaynaklandığını düşünen mahalle sakinleri, “Bir yandan yıkımla ilgili zorluklar yaşarken bir yandan da internetin olmaması hayatımızı daha da zorlaştırıyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” dedi.


Yetkililerin konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadığı, ancak çözüm çalışmalarının başlatılması için vatandaşların şikâyetlerini arttırdığı öğrenildi.

Kaynak: GAPGündemi

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te Hamas'ın zaferi kutlandı
Siverek'te Hamas'ın zaferi kutlandı
Başkan Bucak imzaladı: Anne ve çocuk sağlığı için büyük atılım
Başkan Bucak imzaladı: Anne ve çocuk sağlığı için büyük...