Siverek'te yılbaşı gecesi silah sıkanlar yandı

Siverek'te yılbaşı gecesi havaya ateş açarak insanların hayatlarını tehlikeye atanlar, drone ile tespit edilerek haklarında adli ve idari işlem yapılacak.

Siverek'te yılbaşı gecesi silah sıkanlar yandı
30 Aralık 2023 - 00:16
Siverek Kaymakamlığı, düğün, nişan, sünnet, yılbaşı vb. özel günlerde, silahla havaya ateş acıkarak yapılan kutlamalara karşı harekete geçti.

Bu kapsamda güvenlik ve sosyal hizmet merkezi ekipleri tarafından özel günlerde silah sıkılması halinde yapılacak adli ve idari yaptırımların sosyal ve hukuksal boyutlarını içeren broşürler dağıttı.

“21 Mahallede 36 noktada tatbikat”

Güvenlik ekipleri tarafından vatandaşların yılbaşı gecesini huzur ve güven içerisinde geçirebilmesi amacıyla tatbikat yapıldı. Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, 21 Mahallede ve noktada drone kullanılarak yapılan tatbikatları yerinde inceledi.

Yılbaşı gecesi polis ve jandarma tarafından kentin dört bir tarafında yapılacak droneli uygulamalar ile insanların hayatını tehlikeye atarak havaya ateş açan evler ve kişiler tespit edilecek. Yılbaşı gecesi silah sıkanlarla ilgili adli ve idari işlem yapılacak.

“Yılbaşı gecesi havaya ateş açan yandı”

Siverek'te her yılbaşı gecesi adeta geleneksel hale gelen yeni yıl sevincini havaya ateş açarak kutlama saçmalığı, bugüne kadar birçok kişinin hayatını kaybetmesine, birçok kişinin yaralanmasına, araç ve işyerlerinin kurşunların hedefi olmasına neden oldu.

Siverek Kaymakamlığı özel günlerde insanların sevincini havaya ateş açarak kutlanmasını önlemek amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirdi.

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir'in bizzat takip ettiği tedbirler kapsamında; güvenlik kuvvetleri tarafından şehrin dört bir tarafında uygulama yapılacak. Dronelerin de kullanılacağı uygulamalarda havaya ateş açan kişiler anında tespit edilerek haklarında gerekli  adli ve idari işlemler yapılacak.

“Siverek halkı tek ses silaha hayır”

Kaymakam Musa Aydemir'in girişimleri ile Siverek'teki birçok kamu kurumu yöneticisi ve personelleri, sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri, öğrenci ve öğretmenler,  sosyal medya hesapları üzerinden yayınlamış oldukları videolarla silaha hayır dedi.

GAPGündemi

Bu haber 1250 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti