Siverek'te yol çalışması nedeniyle jandarma ve çiftçiler arasında gerginlik iddiası
Siverek'in Keş kırsal Mahallesi'nde, Güneş Enerji Santrali (GES) şirketinin yol açma çalışmaları sırasında çiftçilerle jandarma arasında arbede çıktı. Çiftçiler, iş makinelerinin ekinlerine zarar verdiğini ve yasal izinlerin eksik olduğunu iddia ederek, jandarmayı darp etmekle suçladı.
Editör: Siverek Gençlik
21 Mart 2025 - 13:50
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Keş kırsal Mahallesi'nde 19 Mart 2025 tarihinde yaşanan olayda, Güneş Enerji Santrali (GES) şirketi, yol açma çalışması yapmak üzere jandarma eşliğinde arazide çalışma başlattı.
İddiaya göre, iş makineleri Rukiye K.'ya ait tarlaya girerek mercimek ekili alana zarar verdi.
Tarlanın vekâlet yoluyla sorumlusu olan Mehmet K. ve çocukları Mehmet Sait K. ile Fırat K., arazilerine izinsiz girildiğini ve ekinlerine zarar verildiğini belirterek, GES yetkilileri ve jandarma ekipleriyle tartışmaya başladı.
Çiftçiler, GES yetkililerinden, Siverek Kaymakamlığı'ndan alınan izin belgesini göstermelerini talep etti. Ancak, şirketin herhangi bir belge sunamadığı öne sürüldü. Bu durum üzerine tartışma büyüdü ve kısa sürede jandarma ile çiftçiler arasında arbede yaşandı.
Siverek Devlet Hastanesi'ne başvuran Mehmet Sait K. ve Fırat K. darp raporu aldı.
Mehmet K., konuyla ilgili Siverek Kaymakamlığı'na başvurduklarını, kaymakamlık yetkililerinin yol çalışmasından haberi olmadığını ileri sürdü.
Bunun üzerine Mehmet K. ve Fırat K., olayı yasal mercilere taşıyarak Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Olayla ilgili olarak Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
Haber merkezi







FACEBOOK YORUMLAR