Siverek ve Hilvan'da İslam şehidleri hayırla anıldı

Şanlıurfa'nın Siverek ve Hilvan ilçelerinde düzenlenen şehadet gecesi programlarıyla İslam şehidleri yad edildi.

Siverek ve Hilvan'da İslam şehidleri hayırla anıldı
26 Şubat 2022 - 23:01
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Şehadet Gecesi" isimli program düzenlendi.

Siverek Kültür Merkezinde düzenlenen sunuculuğunu Eğitimci Mustafa Sımak'ın yaptığı program, Enes Gümüştaş tarafından okunan Kur'an'ı Kerim ile başladı.

Programda İkra Çocuk İlahi grubu tarafından şehidlerin veciz sözleri seslendirildi.



Özlem Ajans sanatçılarının sahne aldığı programda, şehadet ile ilgili ezgi ve marşlar seslendirildi.

Programda daha sonra İskilipli Atıf Hoca'nın hayatının sergilendiği tiyatro gösterisine geçildi. Tiyatro gösterisinde, İskilipli Atıf Hoca'nın, yargılandığı mahkeme salonu ve dar ağacında idam edilmesi canlandırıldı.



"Şehidlerimiz tarihin sayfalarında kalmış şahsiyetler değillerdir"

Günün anlam ve önemi ile ilgili selamlama konuşması yapan Peygamber Sevdalıları Siverek Temsilcisi Eğitimci Mehmet Aydın, "Biz bugün burada sadece şehidleri anmayacağız. Onları anlamak, onları anlatmak ve onların adandığı yola adanmanın derslerini almaya çalışacağız.  Şehidlerimiz tarihin sayfalarında kalmış şahsiyetler değillerdir. Onların hayatın içindeki canlı örneklerdir. Zaten Kur'an'a göre şehidliğin ölümle doğrudan bir bağlantısı yoktur. Tam aksine şehidliğin yaşamla ve hayatla bir bağlantısı vardır. Şehidlerimiz bizlere dersler vermektedirler. Onlar nasıl ölmesi gerektiğini değil, nasıl bir hayatın yaşanması gerektiği derslerini bize veriyorlar.Karlı bir ticaretten bahsediyorlar bize hayatlarıyla…İnanç ve değerlerin; ucuz ve dünyalık menfaatler karşılığında satılmaması gerektiğini söylüyorlar."ifadelerini kullandı.



"Şehadet ve şehidliğin mertebesini öğrenmediğimiz için bugün Müslümanlar zulüm altındadır"

Programa konuşmacı olarak katılan Nezir Tunç, Müslümanların şehadet kavramını iyice kavraması gerektiğini belirterek, "Bugün yeryüzünde zulüm hakimse ve bugün annelerimiz ağlıyorsa bütün İslam coğrafyasında Müslümanlara zulüm ediliyorsa bunun temel sebeplerinden bir tanesi Müslümanların şehadeti anlamamasından dolayıdır. Bir sual soracağım, herkes başını yastığına koyduğu zaman bu sualin cevabını bulmaya çalışsın. Hangimiz gece namazına kalktığımızda veya farz ibadetlerimizden sonra dua ettiğimizde veya secdeye kapandığımızda bütün hücrelerimizle, en içten dileklerimizle 'Yarabbi! Şehadeti bana nasip et. Beni de kendi yolunda şehid olanlardan eyle.' diyoruz. Eğer çoğunluğumuzun cevabı hayırsa o zaman biz bu olup bitenleri doğrusu haketmişiz. Çünkü Allah'ın bize ferman buyurduğu, Peygamber Efendimizin bize söylediği ve ulemanın bize açıkladığı şehadet ve şehidliğin mertebesini öğrenmediğimiz için bugün Müslümanlar zulüm altındadır. Peygamber dahi vefat ettiğinde bir acı hissediyorlar.



Program daha sonra okunan dua ile sona erdi.

Hilvan'da şehadet Gecesi programına yoğun katılım

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Hilvan Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen "Şehadet Gecesi" program,  Ziraat Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Kur'an'ı Kerim ile başlayan programda Osman Göçmen tarafından açılış konuşması yapıldı.



Sinevizyon gösterisi ve Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin ardından Araştırmacı Yazar Yunus Emiroğlu tarafından şehadetin önemi ile ilgili bir konuşma yapıldı.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)


Bu haber 1136 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu