Siverekli Muhtar Büyükşehir Belediyesine sordu: Hizmet mi hezimet mi?

Siverek Şirinkuyu Mahalle Muhtarı Şeyhmus Çelik, taleplerine duyarsız kalan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Can Hallaç'a tepki gösterdi.

Siverekli Muhtar Büyükşehir Belediyesine sordu: Hizmet mi hezimet mi?
18 Kasım 2021 - 16:51
Belediyeden taleplerini sıralayan Çelik, "Belediyelerin hizmet odaklı olması ile beraber can güvenliğini sağlamak olduğunu tüm dünyanın kabul ettiği biliniyor. Ona göre çalışıp önce can güvenliği sonra hizmete talip olanlar hizmetini yapmakla mükelleftirler.Öyleyse, bizler araç şoförlerinın şehir içinde yavaş gitmeleri için eğitim verip yavaşlatamıyorsak, o caddelerde araçların yavaş gitmesini sağlayan enstrümanları kullanamaz mıyız? Bunlar neler olabilir?EDS, kasis, caddeye beyaz boya vs… EDS sistemin kuruldukları yerde bile kocaman uyarı tabelaları kurulurken bizim Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı'nın kasis talebimizi bile caddeye yeteri kadar koymadan, koyulan kasislerin ışıklandırılmaması ve ardında işin sonlandırması vurdum duymazlık değilmidir?" ifadelerini kullandı.

"Biz daha önce defalarca söylememize rağmen ve en son 18 Kasım 2021 de yazılı olarak söyledikten sonra otoban gibi olan bir yolumuza sadece 3 yere kasis koyup işlerini sonlandırmıştır.Biz muhtarlar halkın temsilcisi olduğumuz halde telefonumuza cevap vermeyen Can Hallaç Bey, şimdiye kadar EDS ve kasis olmadığı için kaç tane kaza oldu biliyormusunuz? Bu kazalardan tek temennimiz ölümle sonuçlanmamalarıydı. Peki, 11 Kasım 2021 de Şehmus İlik abimizin, duyarsız bir araç sürücüsünün çarpması sonucu o kadar gün yoğun bakımda kafatası sökülmüş halde uyutulduğunu sevdiklerinin ve ailesinin duasının kabul olması temennisiyle sağlığına kavuşması için beklenen zamandır. Başka bir şey değildir."

"Bugünden sonra metre başıda EDS veya kasis koyarsanız bu kişiyi eski sağlığınıza kavuşturmanız için ne yapabilirsiniz. Peki, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin 5 yıl boyunca yapacağı hizmetler kendi ihmallerinizden dolayı yaşanacak bir can kaybına değermi?Duyarsızlık gösterip halkı dinlemeyen daire başkanları ne olacak? Duyarsızlık gösteren birim amir ve müdürleriniz ne olacak?Derdimiz can sonrada hizmettir.Sayın Zeynel Abidin başkanım…." dedi.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 1309 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi