Siverekli öğrenciler eTwinning projesi kapsamında birçok çalışmaya imza attı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğrenciler eTwinning projesi kapsamında birçok çalışmaya imza atarak kendilerini geliştiriyor.

Siverekli öğrenciler eTwinning projesi kapsamında birçok çalışmaya imza attı
12 Haziran 2021 - 13:06
Siverek ilçesinde birçok projeye imza atarak başarı sağlayan Yusuf Sami Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu son olarak "Bir kazanım, bir materyal projesi" kapsamında kodlama yöntemleri ile oluşturdukları nesneleri hareket ettirme, yeni projeler geliştirme, Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen bilimleri ve İngilizce kazanımlarını e-kitap haline getirerek Güneydoğu’da bir ilke imza attı.



Proje okulunda eğitim gören Yusuf Sami Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 7. sınıf öğrencileri, matematik öğretmeni Elif Tufan öncülüğünde eTwinning projesi kapsamında Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen bilimleri ve İngilizce kazanımlarını e-kitap haline getirdiği projeyle birincilik bekliyor.

Matematik Öğretmeni Elif Tufan yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Proje okulu olarak öğrencilerimizle birlikte proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz, son olarak pandemi öncesi ve sonrasında öğretmen ve öğrencilerimizin faydalanması amacıyla ‘Bir kazanım, bir materyal projesi’ kapsamında Güneydoğu’da bir ilki gerçekleştirerek Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen bilimleri ve İngilizce kazanımlarını e-kitap haline getirdik. Öğrencilerimizle birlikte yaptığımız projemizle yarışmalara katıldık, temennimiz inşallah bu proje onaylanırsa Güneydoğu’da bir ilki gerçekleştirmiş olacağız emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.



7’inci sınıf öğrencisi Şeyda Altundal ise şunları kaydetti: "Bir kazanım, bir materyal projesi’ kapsamında haftalık temel derslerden oluşan e-kitap hazırladık ayrıca web2 araçları üzerinde çalışma yaptık online kitap projemizle yarışmalara katıldık, uluslararası yarışmalarda Güneydoğu’da proje okulu olarak başarı bekliyoruz.  Hazırladığımız e-kitap’ımız hem normal eğitimde hem de uzaktan eğitimde öğretmen ve öğrencilerimize ciddi anlamda katkı sağlayacak, Proje’nin hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimiz öğretmen ve okul müdürümüze teşekkür ediyorum." dedi.



Öğrenciler verilen teorik bilgileri de web2 araçlarıyla içeriklerini zenginleştirerek dijital ortamda aktararak, çalışmalarını eğlenceli hale getiriyor.



Yapılan çalışmalar neticesinde öğrenciler ilçeyi temsilen yurt genelinde yapılan yarışmalara katılmayı amaçlıyor.

Bu haber 1508 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı