Siverekliler 97 yıllık hasret için toplandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin il sayısının 100'e çıkarılması ile ilgili açıklamasının ardından il konusunda yapılacak çalışmaları değerlendirmek Üzere kentteki sivil toplum kuruluşları bir araya geldi.

Siverekliler 97 yıllık hasret için toplandı
19 Haziran 2023 - 20:40
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Cumhuriyetin 100. yılında 100 il" teklifi Siverek'te heyecanla karşılandı. MHP Lideri Bahçeli'nin il sayısının 100'e çıkarılması ile ilgili açıklamasının ardından, il yapılacak 19 ilçe arasına girmek içi yapılacak çalışmaları belirlemek üzere kentteki sivil toplum kuruluşları bir araya geldi.

SİVİL-DER ev sahipliginde, Sivereki İl Yapma Derneği ve kurucu başkanı Koçali Aymaz başta olmak üzere, bir araya gelen kentteki sivil toplum kuruluşları Vilayet olmak yolunda yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi.

SİVİL-DER binasında yapılan toplantıya Başkan Ayhan Ekinci, STK Başkanlarının yanısıra Eskimez başkan Koçali Aymaz, Siverek'in duayen gazetecisi Şükrü Dolaş, Madeni Esya ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı İnan, Fırat Gezginler Kulübü Başkanı Ferit Akçalı, Siverek Engelliler Kalkındırma Derneği Başkanı Şeyhmus Karaburç, Siverek Terziler Esnaf ve sanatkârlar odası Başkanı M. Hanifi Ay, Siverek Kereste Ve Marangozlar Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mecit Yakar ve Siverekli muhabirimiz Abdurahman Deniz Uğurlu da katıldı.

Siverek, 1924 ylında elinden alınan 97 yıllık Vilayet hakkının iadesi için uzun yıllardan beri mücadele veriyor. En son Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'ın Urfa ziyaretinde seslerini duyurmak isteyen Siverekliler, Cumhurbaşkanı konvoyunu bayrak ve davul-zurna ile selamlamıştı.

MHP Genel Merkezini de ziyaret eden Siverek temsilcileri, " Siverek 2023'te İl Olsun" kampanyasına destek sözü almıştı.

Siverek'i İl Yapma Derneği öncülüğünde mücadelesini 40 yıla yakın bir süredir devam ettiren Siverek, 97 yıllık hasretini giderecek müjdeyi bekliyor.

Gapgundemi.com
Bu haber 727 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti