Siverekliler bu türküyü söyleyeceği günleri bekliyor

Şanlıurfalı Şair Bestekâr Musa Kaldı'nın 15 yıl önce Siverekli sanatçılarla birlikte seslendirdiği "Siverek il oluyor kardaş bugün, Siverek'te bayram var kardeş bugün" türküsü "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 İl Projesi" ile Sivereklilerin il olma sevdasını gündeme taşıyor.

Siverekliler bu türküyü söyleyeceği günleri bekliyor
25 Haziran 2023 - 16:03
Söz ve müziği Şanlıurfalı Şair-Bestekâr Musa Kaldı'ya ait olan " Siverek il oluyor kardaş bugün, Siverek'te bayram var kardaş bugün" türküsü,  "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 İl" projesi ile yeniden gündeme geldi.

"Aşkım Siverek", "Karataştır Siverek'in evleri", "Siverek'e bahar geldi yaz geldi", "Kaldım Siverek'te köşe başında" gibi Siverek ile ilgili birçok esere imza atan Şair-Bestekâr Musa Kaldı, Sivereklilerin il mücadelesini ise " Siverek il oluyor kardeş bugün, Siverek'te bayram var kardaş bugün" türküsü ile bestelemişti.

Şair-Bestekâr Kaldı, Tarihi Siverek Gümrük Hanında 15 yıl önce Siverekli sanatçılarla birlikte söylediği " Siverek il oluyor kardaş bugün, Siverek'te bayram var kardaş bugün" türküsünü, GAPGündemi olarak yeniden yorumladık.

15 yıl önce kayıta alan görüntülerde Musa Kaldı, Siverekli sanatçılar Rahmetli Mehmet Karalı, İrfan Küreken, Remzi Güner, Nedim Yakıt, Mahmut Yakıt, Serdar Özdemir ve Mehmet Şur, " Siverek il oluyor kardaş bugün, Siverek'te bayram var kardaş bugün" türküsünü okuyor.

Kaynak: GAPGündemi.com

 

Bu haber 900 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te elektrik akımına kapılan şahıs hayatını kaybetti
Siverek'te elektrik akımına kapılan şahıs hayatını kaybetti
Siverek'te çok sayıda silah ele geçirildi
Siverek'te çok sayıda silah ele geçirildi