Siverekliler Cumhurbaşkanı'nın konvoyunu il talebi ile karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunu davul zurna ile karşılayan Siverekliler, açtıkları pankartlarda 97 yıllık il hasretlerinin bitmesini talep etti.

Siverekliler Cumhurbaşkanı'nın konvoyunu il talebi ile karşıladı
03 Aralık 2022 - 15:02
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa ziyaretini fırsat bilen Siverekliler, GAP Havaalanından şehir merkezine doğru hareket eden Cumhurbaşkanı'nın konvoyunu yol güzergâhında bulunan yakıt istasyonunda karşıladı.

Davul, zurna eşliğinde halaylar çeken Siverekliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyunun geçtiği sırada açtıkları pankartlarla 1923 yılında ellerinden alınan il hakkının iadesini talep etti.



Cumhurbaşkanını karşılama töreni ile ilgili GAPGündemine açıklama yapan Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Ayhan Ekinci, "Siverekliler 1923 yılında ellerinden haksız gerekçelerle alınan il hakkının iadesini istiyor. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Siverek'in elinden alınan il hakkının geri verilmesini istiyoruz. Bu sebeple kentimizdeki sivil toplum kuruluşları ile birlikte burada toplanarak sesimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza duyurmaya çalıştık. İnşallah Siverek hak ettiği il müjdesine bir an önce kavuşur." ifadelerini kullandı.

Siverekliler 1923 yılında ellerinden alınan il hakkının iadesi için yaklaşık 97 yıldır mücadele veriyor. Bu amaçla 1990 yılında Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneğini kuran Siverekliler, il haklarının iade edilmesi için çeşitli platformlarda çeşitli etkinlikler yapıyor.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 2273 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu