Siverekliler Gazze için nöbette

Siverek Gazze Dayanışma Platformu, siyonist işgalcilerin Gazze halkına yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Gazze Dayanışma Çadırı kurdu.

Siverekliler Gazze için nöbette
24 Ekim 2023 - 10:43
Siyonist işgalcilerin Filistin halkına yönelik saldırıları sürüyor. Dünyanın dört bir tarafında siyonist işgalcilerin saldırıları protesto edilirken, siyonist işgalciler tepkileri görmezden gelerek saldırılarını artırarak devam ettiriyor.

Siverek'teki sivil toplum kuruluşları bünyesinde oluşturulan Siverek Gazze Dayanışma Platformu, siyonist saldırıların başladığı ilk günden bu yana karınca misali Gazze halkının yanında, siyonist işgalcilerin karşısındaki tavrını sürdürüyor.

Siverek Gazze Dayanışma Platformu, basın açıklaması, gıyabi cenaze namazı, araç konvoyu ve yürüyüşlerin ardından  Gazze için nöbete sloganıyla "Gazze Dayanışma Çadırı" kurdu.

Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo'nun Parkı'da kurulan çadırın açılışı dün akşam yapıldı.

Açılışa, Siverek Müftüsü Muhammed Çiçek, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yanında Filistin sevdalıları katıldı. Ayrıca Siverek Belediyesi binasına dev Filistin bayrağı asıldı.

Açılıştan konuşan Müftü Çiçek, Filistin'in her noktasında mücadele veren mücahitlere selam vererek sözlerine başladı.

"Rabbimiz, sesimizi duysa inşallah bize yardım gönderecektir"


Müftü Çiçek, "Siverek'te neden toplandık. Sesimizi yükseltmek üzere toplandık. Bir ses vermek üzere toplandık. Kime ses veriyoruz? Kim sesimizi duysun istiyoruz? Neden buradayız ve neden ayaktayız? Sesimizi Allah'a duyurmak istiyoruz. Rabbimizin acziyetimizi görmesini istiyoruz. Rabbimize, orada öldürülen bebeleri ve anneleri duysun diye sesimizi yükseltiyoruz. Ses vermek için buradayız. Filistin'deki kardeşlerimiz için bir şey yapamıyoruz belki ama sesimiz duyulsun istiyoruz. Rabbimiz, sesimizi duysa inşallah bize yardım gönderecektir diye umut ediyoruz. Yeryüzünde dünyanın neresinde olursa olsun zulme yeltenen tüm zalimler bu sesi duysun istiyoruz. Bu ses insanlığın sesidir. Bu öldürülen çocukların sesidir. Bu ses sadece Sivereklilerin sesi değildir." ifadelerini kullandı.

"Bizim oradaki Müslümanlara her türlü desteğimizi ulaştırmamız gerekir"


Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası ise konuşmasında, "Gazze Dayanışma Çadırı, süresiz olarak kuruldu. Gazze'deki yiğitler direnişi sürekli diri tuttular. Bizde fiili ve kavli dualarımızı, desteğimizi esirgememiz lazım. Bu duruşu küçümsememek lazım. Sürekli gündemimizde tutmamız gerekiyor. Gerçekten bu direniş, Türkiye ve dünya Müslümanlarının bir araya gelerek bu direnci diri tutması kâfirleri ve Yahudileri korkutuyor. Bizim oradaki Müslümanlara her türlü desteğimizi ulaştırmamız gerekir. Kurduğumuz Gazze Dayanışma Çadırı'nı da bu sebeple süresiz olarak kurduk. Katılımın her geçen gün artacağına ve Siyonistleri korkutacağına inanıyoruz." dedi.

Hüseyin Şeker / Siverekgenclik.com


 
Bu haber 1980 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x