Sivereklilerden CHP Milletvekili Tanrıkulu'na tepki

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Anayasa Mahkemesinin sosyal medya paylaşımları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirme de “Tırşık’ın doğum yeri Siverek’tir” paylaşımına Siverekliler tepki gösterdi.

Sivereklilerden CHP Milletvekili Tanrıkulu'na tepki
18 Nisan 2020 - 17:55

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Anayasa Mahkemesi'nin sosyal medya paylaşımları ile ilgili olarak aldığı kararı değerlendirirken “Tırşık’ın doğum yeri Siverek’tir” ifadesini kullanmasına Siverekliler tepki gösterdi.

CHP’li Tanrıkulu, “Siverekliler müjde! Tırşık’ın tanımı ve tarifi Anayasa Mahkemesi Kararı’na girdi. AYM kararına katkı; Tırşık’ın doğum yeri Siverek’tir. Ağa etli güveç yer, etrafındaki yalakalar da etsiz olanı yer. Buna Tırşık denir. Etrafında ki yalakalara da Tırşıkçı denir. Okumanızı öneririm.” dedi.

CHP milletvekilinin paylaşımına Siverekliler tepki gösterince yeni bir paylaşım yapan Tanrıkulu, “Değerli dostlar, #Tırşik ve #tırşikçi kavramlarını siyaset ortamına kazandıran bir siyasi zeka asla alınganlık göstermez. Kastımın, Siverek'in ve #Siverek'lilerin siyasi zekasını, espiri yeteneklerini hatırlatmak ve onurlandırmak olduğunun bilinmesini isterim.” dedi.

Tanrıkulu’nun paylaşımına tepki gösteren SİVİL-DER Başkanı Ayhan Ekinci, “Sezgin Tanrıkulu böyle bir açıklamasından sonra hemen bu yazıyı kaldırması ve Sivereklilerden özür dilemesini bekliyoruz hem de derhal şiddetle kınıyoruz. Yakışmadı Sezgin bey sana bu paylaşım.” dedi.

MHP Siverek İlçe Başkanı Mustafa Fettahlı ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "#SiverektenÖzürdileTanrıkulu Bizim davamız hak davası Allah davası Memleket Davası...Her zaman ve her yerde Söyliyecem ki Siverek e kimse yan gözle bakamaz,Halkımı ve Milletimi Kimse küçük Göremez..Bu Can bu beden de olduk ça Son Söz SİVEREK SİVEREK SİVEREK..." ifadelerini kullandı.  

“Siverekliler Tanrıkulu’nu protesto edecek”

Siverekliler bu akşam saat 21.00’de Twitter’da #SiverektenÖzürdileTanrıkulu etiketi ile CHP Milletvekilini protesto edecek.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3113 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti