Sivereklilerin hayali gerçek oluyor: 700 kişiye iş imkânı

Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın girişimleri ile Siverek Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptırılan ve yakın zamanda üretime başlayacak olan tekstil fabrikalarında 700 kişi istihdam edilecek.

Sivereklilerin hayali gerçek oluyor: 700 kişiye iş imkânı
11 Eylül 2023 - 12:17
Siverek'te yılan hikâyesine dönen Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk fabrikalar üretime başlıyor. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Çalışan ve Üreten Gençler Programı" kapsamında, Karacadağ Kalkınma Ajansı desteğiyle Siverek Belediyesi tarafından Siverek Organize Sanayi Bölgesinde yaptırılan 2 tekstil fabrikasında üretim için geri sayım başladı.


8.400 M² kapalı alan, toplam 12 Bin M²'lik alanda kurulan fabrikalarda 700 kişi istihdam edilecek.

Fabrikaların üretime başlamasıyla birlikte ilçede önemli ölçüde istihdam sağlanmış olacak ve yeni fabrikaların kurulmasının önü açılacak.

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın sosyal medya hesabından konuyla ilgili yapılan paylaşımda, " Fabrikalar, Gençlerin Geleceğine Katkı Sağlayacak @TCSanayi Bakanlığı ile @gencliksporbak Bakanlığı’nın uyguladığı Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Ajansımızın desteğiyle Siverek Belediyesi tarafından Siverek #OSB’de inşa edilen 2 tekstil fabrikasında üretim için geri sayım başladı. 700 genç istihdam edilecek. Toplam 12 Bin M²'lik alanda kuruldular. 8.400 M² kapalı alan oluşturuldu." dedi.

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 779 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti