Siyonist terörüne karşı bir tepkide Viranşehir'den geldi

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde siyonit rejimin Mescid-i Aksa'da Filistinli Müslümanlara yönelik saldırıları protesto edildi.

Siyonist terörüne karşı bir tepkide Viranşehir'den geldi
13 Mayıs 2021 - 05:10

Yatsı namazının ardından 15 Temmuz şehitleri parkında bir araya gelen Kudüs Dayanışma Platformu üyeleri ve çok sayıda halk, basın açıklaması yaparak, siyonist rejimin Mescid-i Aksa'da Filistinli Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği saldırılara tepki gösterdi.

Binlerce kişi, ellerinde taşıdıkları Türkiye, Tevhid ve Filistin bayraklarıyla terör rejimi aleyhine sloganlar attı.

Sık sık tekbirlerin getirildiği ve terör rejimine lanet okunduğu basın açıklamasını Diyanet-Sen Viranşehir Şubesi Başkanı Ramazan Çelik yaptı.

Siyonist rejimin mübarek ramazanda yaptığı acımasız saldırılarını nefret ve şiddetle kınadığını belirten Çelik, saldırıyı gerçekleştiren işgalci terörist yapının, İslam'a ve Müslümanlara düşmanlığını bir kere daha açıkça ortaya koyduğunu vurguladı.

Açıklamasında Çelik, şunları kaydetti:

"Uluslararası hukuk, kamuoyu, sivil toplum örgütleri, insan hakları örgütleri, barış örgütleri, siyasal kurumlar israilin bu şımarık, işgalci ve kural tanımaz tavrına karşı bir an önce bir araya gelmeli ve elini taşın altına koymalıdır. Bu kurumlar israilin tavrına karşı sessizliğini koruduğu müddetçe bu saldırılar devam edecek, Filistin'de barıştan ve uzlaşıdan söz etmek mümkün olmayacaktır. Geçmişin acılarını Müslümanlar üzerinden ödetmeye çalışan katil israil, Filistin toplumunun varlığını hiçe saymakta ve kurulduğu günden itibaren sistematik biçimde işgal ve soykırım suçları işlemektedir. Geçmişin acıları ile yüzleştirilmesi gereken Müslümanlar ve Filistin değil, Avrupa'nın bizzat kendisidir. Bugün din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin herkesin özgürce yaşadığı ve haklarını yeri getirebildiği bir Kudüs'ten bahsetmek istiyorsak, geçmişin tecrübeleri ve bugün yaşananları göz önünde bulundurmak tüm dünyanın görevidir. Kim hangi kararı alırsa alsın Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs Filistin'in başkenti, Müslümanların mukaddes şehridir." dedi.

Çelik açıklamanın devamında tüm dünyada adaleti ve hukuku savunan herkesi harekete geçmeye ve terör rejiminin attığı bu işgal adımlarını durdurmaya davet etti.

Açıklamadan sonra yapılan duanın ardından terör rejiminin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından alandakiler, bir süre slogan atıp tekbir getirdikten sonra araç konvoyu ile şehir turu atarak tepkilerini dile getirdi. (İLKHA
 
Bu haber 602 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü