Sokağa çıkma yasağı öncesi pazar ve caddelerde yoğunluk yaşanıyor

4 günlük sokağa çıkma yasağı öncesi ihtiyaçlarını karşılamak için alışverişe çıkan vatandaşlar, sosyal mesafeye dikkat etmedikleri görüldü.

Sokağa çıkma yasağı öncesi pazar ve caddelerde yoğunluk yaşanıyor
22 Nisan 2020 - 19:13

İçişleri Bakanlığı tarafından Coronavirus salgın ile mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde, Şanlıurfa merkezinde yoğunluk yaşandı.


Özellikle Atatürk Bulvarı, Cengiz Topel Caddesi, Bahçelievler Mahallesi ve Topçu Meydanı’nda yaşanan yoğunluktan dolayı sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı.


Atatürk Bulvarı’nda yaşanan trafik yoğunluğundan dolayı metrelerce araç kuyrukları oluştu.


Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, sokağa çıkma yasağından dolayı getirilen kısıtlamanın heyecan ve panik nedeniyle amacının dışına taşacağını ve istenmeyen sonuçların doğabileceğin söyledi.


Sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte Ramazan ayının başlayacak olması nedeniyle, vatandaşların kendi sağlıklarını ve toplum sağlığını riske atacak şekilde çarşı ve pazarlarda yoğunluk oluşturmasına gerek olmadığını vurgulayan Erin, “Devlet olarak, hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına meydan bırakmıyoruz. Vatandaşlarımız ihtiyaçlarını önümüzdeki iki gün daha rahat şekilde temin edebilirler. Kısıtlamanın olduğu hafta sonu dahi Vefa Sosyal Destek Gruplarımız tüm halkımızın her türlü ihtiyacında yanında olacaktır.” dedi. (İLKHA)


Bu haber 2167 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı