Sosyal mesafeli dördüncü Cuma namazı kılındı

Valilik tarafından belirlenen cami ve park alanlarını dolduran vatandaşlar, alınan Coronavirus tedbirlerine uygun bir şekilde dördüncü kez Cuma namazını kıldı.

Sosyal mesafeli dördüncü Cuma namazı kılındı
19 Haziran 2020 - 11:25


Cuma namazı kılmak için 11 Nisan Camisine gelen vatandaşlar, havanın sıcak olmasından dolayı cami avlusu ile yanı başındaki Necmettin Cevheri Parkı ve oyun alanındaki gölgelik alanlarda Cuma namazı kıldı


Yanlarında getirdikleri seccadeleriyle maske takarak camiye gelen vatandaşlar sosyal mesafe kuralarına uygun bir şekilde namaza durdular.


Bu hafta Cuma hutbesinde ise halis niyet ve samimiyet konusu işlendi.


Hutbede, niyet ve amelin birbirini tamamlayan ruh ve beden gibi olduğu belirtilerek, “Namazı fiziksel hareketten, orucu aç ve susuz kalmaktan, hac ve umreyi seyahatten ayıran niyettir. Mümin, imanında samimidir. 'Biz bu kitabı sana gerçeğin bilgisi olarak indirdik. Öyleyse samimi bir inanç ve bağlılık göstererek sadece Allah’a kulluk et.' İlahi emrine canı gönülden uyar. Yalnızca Allah’a kulluk eder ve sadece O’ndan yardım ister. Rabbinin kendisini gördüğü ve hep yanında olduğu bilinciyle yaşar.” İfadeleri kullanıldı.


Müminin ibadetlerinde samimi olması gerektiği ifade edilen hutbede, “Diliyle, bedeniyle ve gönlüyle Rabbinin nimetlerine şükreder. O’nun büyüklüğü karşısında kendi acizliğini itiraf eder. ‘De ki, şüphesiz benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm, âlemlerin Rabbi olan Allah içindir.’ Ayet-i celilesine son nefesine kadar sadık kalır. Mümin çevresine karşı samimidir. Ailesiyle, akrabasıyla, komşularıyla iyi ilişkiler kurar. Güler yüzlü, doğru sözlü, alçak gönüllüdür. Vefalı ve yardımseverdir. Güveni ve dürüstlüğü yaygınlaştırır. Kötülüğe engel olur. Vahdetin yanında, fitnenin karşısında durur. Hâsılı mümin, hayatının her safhasında hüsn-i niyet ve samimiyet üzere yaşar.” dedi.


Kılınan Cuma namazının ardından vatandaşlar sünnetleri evlerinde kılmak üzere dağıldılar. (İLKHA)


Bu haber 3754 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek